La Mulţi Ani, România!

Distribuie pe:

Unirea cea Mare, înfăptuită la 1 Decembrie 1918, a fost un act de profundă dreptate naţională. Ea a fost rezultatul luptei milenare a românilor din întreg spaţiul carpato-danubiano-pontic. A fost înfăptuită de popor şi pentru popor, iar ceea ce înfăptuieşte poporul poartă pecetea veşniciei.

Barbu Ştefănescu Delavrancea afirma în 1915, anticipând marele eveniment: ,,Carpaţii nu ne despart ci ne întregesc. În ei s-au adăpostit şi cei de dincolo şi cei de dincoace, pe vremuri de năpăstuiri. În ei s-au strâns cei de-o limbăşi de-o lege. Lor şi-au spus durerea, cu ei şi-au mâncat amarul. De pe culmile lor

s-a revărsat doina de vitejie şi doina de restrişte, ducând la vale chemările misterioase ale neamului.''

Ca în fiecare an, la Şcoala Gimnazială,,Florea Bogdan" - Reghin, momentul a fost marcat festiv printr-o serie de activităţi menite să evidenţieze importanţa şi multiplele semnificaţii ale actului istoric de la 1 Decembrie, 1918: careu festiv, montaj literar-artistic înglobând versuri şi cântece cu profunde vibraţii patriotice, concursuri pe teme legate de evenimentul omagial, confecţionare de steguleţe şi cocarde.

Şi, devenită tradiţie, la final am întins o horă, o horă mare cât România inimilor noastre!

La mulţi ani, România!

Lasă un comentariu