Ședință de pregătire la Târgu-Mureș, pentru alegerile parlamentare de duminică

Distribuie pe:

În data de 6.12.2016, în sala mare a Teatrului Național din Târgu-Mureș, a avut loc instruirea președinților secțiilor de votare, pentru buna desfășurare a alegerilor locale din acest an.

În județul Mureș vor funcționa la alegerile parlamentare 568 de secții de votare. Paza și ordinea la aceste secții va fi asigurată de polițiști, angajați ISU, jandarmi.

La întrunire au participat subprefectul județului Mureș, Nagy Zsigmond, judecător Bereczki Francisc Adrian, președintele Biroului Electoral Județean Mureș, locțiitor al B.E.J. Mureș, judecător Sonia Deaconescu, general de brigadă Oltean Dorin, comandantul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș, Matei Ioan, directorul Direcției de Statistică a județului Mureș, șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale Mureș, colonel Dorel Demian, comandantul Inspectoratului de Jandarmi al județului Mureș, colonel Filipaș Tiberiu, comisar-șef de poliție Gliga Traian, Iulian Cârje, reprezentantul Autorității Electorale Permanente. De asemenea, au fost prezenți reprezentanți ai Instituției Prefectului.

Ședința de instruire a fost deschisă de subprefectul Nagy Zsigmond, care a vorbit despre importanța acestor alegeri parlamentare.

Președintele Biroului Electoral Județean, judecător Bereczki Francisc Adrian, a făcut precizări cu privire la activitatea președinților secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora, în diferite etape ale procesului electoral, pe baza reglementărilor legale privind alegerile parlamentare. Ulterior, doamna judecător Sonia Deaconescu, locțiitor B.E.J. Mureș, a subliniat necesitatea ca președinții secțiilor de votare, locțiitorii acestora și toate persoanele implicate în desfășurarea alegerilor să dea dovadă de atenție și de răbdare, pentru a asigura corectitudinea și legalitatea scrutinului din

11 decembrie 2016.

Lasă un comentariu