Oile pot fi scoase la pășunat și iarna!

Distribuie pe:

Pășunatul animalelor domestice în terenul agricol va fi permis și în perioada 6 decembrie 2016 - 24 aprilie 2017, a decis Guvernul, în ședința de săptămâna trecută.

„Printr-o ordonanță de urgență, am suspendat, până la 25 aprilie 2017, articolul 23 alin. (1) lit. c) din Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006, cu modificările și completările ulterioare, care prevede interzicerea acestui tip de pășunat în perioada 6 decembrie și 24 aprilie a fiecărui an.

Interdicția menționată duce la diminuarea efectivelor de animale, din cauza bolilor pe care le generează lipsa de mișcare și de acces la surse de apă naturale, precum și la degenerarea genetică a populațiilor de ovine, dintre care rasa Țurcană e majoritară", își motivează Guvernul decizia.

Aceeași sursă adaugă că urgența emiterii acestui act normativ este dată de necesitatea evitării consecințelor economice și sociale ale scăderii efectivelor de animale, cu impact grav asupra crescătorilor de animale și asupra sectorului zootehnic.

Lasă un comentariu