EFECTUL BANILOR ASUPRA FERICIRII

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Școala de Studii Economice din Londra, citați de descopera.ro, susțin că eliminarea depresiei și a anxietății reduce nefericirea cu 20%, în timp ce eliminarea sărăciei o reduce doar cu 5%, ceea ce demonstrează că nefericirea oamenilor nu este generată de factori economici, ci de probleme de sănătate fizică și mentală și de dificultăți la nivelul relațiilor.

„Inegalitatea venitului explică doar 1% din diferențele generate de fericire într-o comunitate, în timp ce diferențele de sănătate mentală explică peste 4%. Educația are un efect minor asupra satisfacției vieții, comparativ cu existența unui partener potrivit.

Când oamenii își evaluează venitul sau educația, aceștia se raportează la norma locală curentă. Rezultatul este că o creștere a veniturilor sau a educației are un efect minor asupra fericirii generale a populației: dacă venitul unei persoane va crește, al alteia ar trebui să scadă, iar media ar rămâne aceeași. Acest lucru ar explica de ce în Australia, Marea Britanie, Germania și Statele Unite, rata medie de fericire nu a crescut, în ciuda creșterilor standardelor de viață.

Cel mai important element care anticipează o viață fericită de adult nu este reprezentat de calificarea copiilor, ci de sănătatea lor emoțională.

Dovezile noastre arată că lucrurile care contează cel mai mult pentru fericirea și nefericirea noastră sunt relațiile sociale și sănătatea fizică și mentală. Acest adevăr necesită o nouă abordare din partea statului, care ar trebui să se preocupe de crearea stării de bine a populației, nu de crearea bogăției materiale", explică specialiștii britanici. 

Lasă un comentariu