În ultimii zece ani, ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE AU TRIMIS ÎN ȚARĂ PESTE 50 DE MILIARDE DE EURO!

Distribuie pe:

Potrivit unui studiu al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), dat publicității la începutul lunii decembrie 2016, în ultimii zece ani, cele aproximativ patru milioane de români care lucrează peste hotare au trimis în țară peste 50 de miliarde de euro, peste nivelul investițiilor străine din aceeași perioadă.

„În aproape jumătate dintre familiile din România, există cel puțin o persoană plecată în străinătate. Peste jumătate dintre românii plecați și-au lăsat acasă familiile (51% dintre rudele din țară declară că cei din familia lor aflați în afara granițelor au plecat singuri), 49% au plecat în cuplu sau cu familia, iar 23% și-au lăsat copiii în țară. Două treimi (65%) dintre cei plecați sunt căsătoriți.

Cei mai numeroși rezidenți români se află în Italia (peste un milion), urmată de Spania (aproape 800.000) și Germania (aproximativ 250.000).

Între anii 2006 - 2016, românii din străinătate au trimis acasă 52 de miliarde de euro, în timp ce investițiile străine în aceeași perioadă au fost de 41 miliarde euro", se arată în raportul IRES. 

Lasă un comentariu