Invitaţii la ospăţul cel mare

Distribuie pe:

O istorioară pioasă ne vorbeşte despre un cavaler din evul mediu, care, având o anumită pregătire religioasă, îşi împlinea obligaţia de a participa duminica la Sfânta Liturghie, dar, de Sfânta Împărtăşanie, se apropia foarte rar. În zadar, un părinte sfânt, care îi era duhovnic, îl îndemna mereu să se îndrepte, însă el nu asculta.

Dar, într-o noapte a avut un vis, în care se făcea că a dat o masă festivă în onoarea Sfintei Fecioare Maria. Maica Domnului a venit la dineul oferit în cinstea ei, însă nu a voit nici să se aşeze la masă şi nici să guste ceva. Atunci cavalerul a spus:

- Sfântă Fecioară Marie, totul a fost pregătit pentru tine, de ce nu binevoieşti să te aşezi la masă şi să mănânci?

Atunci, Maica Domnului i-a spus:

- Mă voi aşeza la masa ta şi voi mânca din bucatele tale, după ce şi tu vei înlocui mersul la club cu mersul la Liturghie; după ce şi tu vei înlocui distracţia cu Împărtăşania; după ce şi tu vei înlocui mândria satanei din tine, cu umilinţa Fiului meu, Iisus.

Cavalerul a înţeles lecţia Sfintei Fecioare Maria şi de atunci a schimbat clubul cu Liturghia, distracţia cu Împărtăşania, mândria cu umilinţa, care sunt medicamentele nemuririi şi garanţia Învierii noastre fericite (cf. In 6,54) 

Lasă un comentariu