Atenție pe pârtia de schi!

Distribuie pe:

În perioada 23 decembrie 2016 - 8 ianuarie 2017, pe pârtia de schi de la Sovata s-au înregistrat 23 de accidente, alte trei accidente au avut loc în zona montană din județ, iar trei persoane au cerut prim ajutor direct la punctele de lucru salvamont, se arată într-un comunicat dat publicității ieri, de Serviciul Salvamont Salvaspeo Mureș, care a asigurat permanența în Munții Călimani și în Munții Gurghiu, zone căutate pentru practicarea sporturilor de iarnă.

În perioada amintită vizibilitatea redusă și frigul au sporit pericolul de accidente, rătăcire și hipotermie / degerături, necesitând atenție deosebită din partea turiștilor și promptitudine din partea salvatorilor montani.

Iată ce recomandă specialiștii din cadrul Serviciului: echipamentul de schi trebuie ales și reglat în funcție de greutate și înălțime; alegerea pârtiilor în funcție de experiență și aptitudini; schiatul în afara pârtiilor este recomandat doar schiorilor cu experiență.

„Pe timp de ceață nu părăsiți pârtiile omologate, schiați în zona de creastă dacă aveți experiența necesară sau însoțiți de cineva cu experiență, doar în condiții bune de vizibilitate și echipați corespunzător, inclusiv echipament de căutare în avalanșă, protejați-vă împotriva frigului, iar înainte de a porni la drum, informați-vă despre condițiile meteo și de teren", mai avertizează salvatorii montani mureșeni. Numărul de telefon al Dispeceratului Salvamont - județul Mureș: 0728 289.442. 

Lasă un comentariu