Alimente care ne pot face fericiți

Distribuie pe:

Peștele, bananele, spanacul și usturoiul sunt câteva dintre alimentele care sporesc secreția hormonului ,,fericirii".

În mod normal, în momentul în care suntem supărați, apelăm la un psiholog sau la sfatul unui prieten pentru a ne ajuta să depășim perioada dificilă. Însă specialiștii au explicat că și mâncarea joacă un rol important în ridicarea moralului.

Alimentele nu numai că reprezintă cea mai bună sursă de energie, dar ne îmbunătățesc și starea de spirit. Studiile au arătat că alimente precum peștele, bananele, grepfrutul, spanacul, cireșele, usturoiul, dovleacul și carnea de pui sunt ingredientele perfecte în lupta împotriva depresiei.

Somonul. Mai multe cercetări au arătat că persoanele care locuiesc în zone apropiate de apă sunt mult mai fericite, în comparație cu cele care locuiesc în interiorul continentului. Explicația acestui fenomen constă în faptul că aerul sărat al mării îndepărtează stresul și gândurile negre, în timp ce consumul ridicat de pește îmbunătățește starea de spirit. Un studiu al Universității Harvard a arătat că acizii grași de tip omega 3, conținuți de peștii marini, funcționează similar cu medicamentele folosite împotriva depresiei. Aceștia calmează nervii și cresc secreția de serotonină.

Bananele. Conțin un compus chimic natural numit alkaloid, care acționează asupra psihicului, mărind încrederea în propriile forțe. Bananele sunt de asemenea o sursă de vitamina B6, care ajută creierul să producă serotonină.

Grepfrutul. Un fruct bogat în vitamina C, care îmbunătățește rezistența organismului prin menținerea densității celulelor roșii și care combate stresul. Vitamina C conținută de grepfrut este un element indispensabil în producerea dopaminei și a adrenalinei, ambele substanțe favorizând instalarea stării de fericire.

Spanacul. Cercetătorii au descoperit că lipsa acidului folic duce imediat la o scădere a nivelului serotoninei, fapt care duce la instalarea depresiei. Spanacul este cunoscut pentru conținutul său bogat în acid folic.

Cireșele. Medicii au numit cireșele „aspirina naturală", deoarece aceste fructe au în compoziție o substanță numită anthocyanin, care îi face pe oameni mai fericiți. Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au explicat că 20 de cireșe consumate zilnic sunt mult mai eficiente decât medicamentele folosite pentru tratarea depresiei.

Usturoiul. Chiar dacă este ocolit de multă lume din cauza mirosului, usturoiul le sporește oamenilor buna dispoziție. Specialiștii germani au realizat un studiu asupra efectelor pe care usturoiul le are asupra organismului și au observat că persoanele mai încordate, care consumă acest aliment, tind să fie mai puțin anxioase și supărate.

Poftă mare! Să trăim fericiți!

Lasă un comentariu