ATENȚIE! ȘI TAȚII SUFERĂ DE DEPRESIE POSTPARTUM

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Institutul Național al Sănătății Mentale din Dallas, citați de descopera.ro, susțin că nu numai proaspetele mămici se pot confrunta cu depresia postpartum (după naștere), ci și tații, datele statistice arătând că unul din zece bărbați suferă de depresie după nașterea copilului.

„În studiul nostru, am constatat că, în primele luni de viață ale nou-născutului, tații vor adesea să se implice, dar simt că sunt lăsați pe dinafară. Fără să își dea seama, proaspetele mămici îi exclud deseori pe tați din procesul de creștere a copilului, iar aceștia se deprimă, deoarece simt că nu petrec destul de mult timp cu cel mic. Proaspeții tătici, la fel ca și proaspetele mămici, pot suferi modificări hormonale în această perioadă de după naștere, simptomele resimțite de tați fiind similare depresiei postpartum în cazul femeilor, cum ar fi oboseala extremă și tulburările de alimentație ori de somn.

Desigur, bărbații se interiorizează deseori și nu scot la iveală astfel de simptome, însă urmările depresiei sunt aceleași, situație în care bărbații au nevoie de sprijinul familiei, precum și de ajutor medical specializat.

Psihoterapia, terapia de cuplu, medicația adecvată și exercițiile fizice sunt indicate în astfel de situații.

Bărbații care s-au confruntat în trecut cu episoade de depresie, tulburări de somn sau cei cu istoric familial în acest sens sunt mai predispuși să sufere de depresie postpartum", explică specialiștii americani. 

Lasă un comentariu