IOAN VICTOR CACOVEAN, „IMAGINI TRANSILVANE"

Distribuie pe:

Artistul plastic aiudean Ioan Victor Cacovean revine la Târgu-Mureș, după expoziția din februarie 2016, de la Galeria „Unirea", cu o nouă expoziție, „Imagini transilvane".

Expoziția va fi vernisată în prefața ședinței de Colegiu Prefectural, la Instituția Prefectului - Județul Mureș, azi, 25 ianuarie, de la ora 9,45.

Prezintă dr. Lucian Goga, prefectul județului Mureș, și Nicolae Băciuț, director la Direcția Județeană pentru Cultură Mureș.

Vernisajul va fi completat cu un mo-ment liric, susținut de Nicolae Băciuț.

Ioan Victor Cacovean este membru al Asociației Artiștilor Plastici Mureș, din anul 2015, dar este foarte activ și în județul Alba, unde a debutat ca artist în anul 1986, la o expoziție de grup la Casa de Cultură din Aiud. A absolvit Școala de Arte din Alba Iulia, la clasa profesorului Horia Horhat. A participat la numeroase tabere de pictură din județe transilvane, dar și din Ungaria. Are în palmares expoziții personale și de grup în țară și în străinătate, în Ungaria, Franța, Belgia, Haiti și Statele Unite.

Ioan Victor Cacovean expune 14 lucrări plastice executate în tehnica ulei pe pânză circumscrise peisagisticii transilvane, una dintre temele în care artistul a excelat.

Lirismul picturii sale vine atât din nostalgia peisajului, situat între figurativ și abstract, cât și din subiectele alese.

Lasă un comentariu