31 ianuarie, Termen limită pentru a primi sprijinul cuplat la sfecla de zahăr

Distribuie pe:

Marți, 31 ianuarie, este ultima zi în care producătorii agricoli care au cerut sprijinul cuplat pentru cultura sfeclei de zahăr pot depune la centrul județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) documentele justificative în completarea cererii unice depuse pentru campania 2016. Fermierii trebuie să facă dovada comercializării unei producții minime de 26.400 kg/ha, pe bază de factură fiscală (pentru persoanele juridice) sau pe bază de adeverință eliberată de fabrica de zahăr (pentru persoanele fizice).

Sprijinul cuplat pentru cultura de sfeclă de zahăr se acordă fermierilor activi care dețin contract de producere a sfeclei de zahăr cu o fabrică de zahăr.

În campania 2016, sprijinul cuplat pentru sfecla de zahăr a fost de 786,3 euro pe hectar.

Conform art. 41 al Ordinului nr. 619/2015 pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate, condițiilor specifice și a modului de implementare a schemelor de plăți, se acordă sprijin cuplat în sectorul vegetal fermierilor activi care cultivă soia, lucernă, mazăre boabe și fasole boabe pentru industrializare, cânepă pentru ulei și fibre, orez, sămânță de cartof, hamei, sfeclă de zahăr, tomate pentru industrializare cultivate în câmp, castraveți pentru industrializare cultivați în câmp, legume cultivate în sere - tomate, castraveți, ardei, varză pentru consum în stare proaspătă și castraveți pentru industrializare, legume cultivate în solare - tomate, castraveți, ardei, varză și vinete pentru consum în stare proaspătă și castraveți pentru industrializare, prune, mere, cireșe și vișine, caise și zarzăre pentru industrializare, cartof timpuriu pentru industrializare.

Lasă un comentariu