Festivalul-concurs „Ocrotiți de Eminescu"

Distribuie pe:

ASTRA, Despărțământul ,,Timotei Cipariu" Blaj, președinte prof. Silvia Pop, organizează în parteneriat cu alte instituții, la Centrul de Cultură „Iacob Mureșianu" Blaj, Festivalul-concurs „Ocrotiți de Eminescu", ediția a XVII-a, faza națională, astăzi, 28 ianuarie 2017.

Concursul se desfășoară pe două secțiuni: recitare din lirica eminesciană și creație literară: poezie. La concurs pot participa elevi de gimnaziu, liceeni și studenți.

La secțiunea recitare, concurenții trebuie să pregătească un text reprezentativ din creația eminesciană. Textul să fie bine cunoscut și interpretat adecvat (nu se acceptă citirea textului). Se recomandă fragmente din poemele ample eminesciene: Scrisorile, Luceafărul, Glossă, Rugăciunea unui dac etc.

La secțiunea creație concurenții au trebuit să trimită: 5-7 poezii.

Juriul este alcătuit din poeți, scriitori și profesori de Limba și Literatura Română. Din județul Mureș, participă scriitorii Lazăr Lădariu, Nicolae Băciuț și Răzvan Ducan.

Premii se pot acorda atât la secțiunea creație, cât și la secțiunea recitare și constau în diplome și cărți.

La fiecare secțiune se pot acorda: Marele Premiu, Premiile I, II, III, Mențiuni, Premiul Special.

Persoane de contact pentru alte informații: Silvia Pop, tel: 0258/711.484 sau 0741/091.627.

E-mai: astrablaj-silviapop@yahoo.com , crisanclaud@yahoo.com, danielapanazan@yahoo.com.

Laureații care nu se pot prezenta, din motive obiective, la festivitatea de premiere, sunt rugați să ia legătura cu organizatorii fie prin email, fie telefonic.

Faza finală și festivitatea de premiere, în sala de conferințe a primăriei municipiului Blaj, astăzi, 28 ianuarie 2017. 

Lasă un comentariu