SUPLIMENTELE CU ANTIOXIDANȚI NE POT ÎMBĂTRÂNI

Distribuie pe:

Cercetătorii chinezi de la Institutul de Biofízică și de la Academia de Științe, citați de descopera.ro, avertizează că antioxidanții pe care multă lume îi consumă pentru a frâna îmbătrânirea pot, de fapt, să o accelereze, prin perturbarea mecanismelor de apărare a organismului.

„Tot mai mulți lucrători din clasa de mijloc consumă pastile cu antioxidanți, precum vitamina C sau polifenoli de ceai, dar aceștia ar trebui să renunțe la acest obicei.

Din studiul nostru, reiese că organismul are un sistem menit să combată oxidanții (agenți chimici capabili să înlăture electronii din alți atomi) de care avem de fapt nevoie pentru a rămâne activi și în alertă.

Suplimentele cu antioxidanți (vitamine, minerale și alți compuși chimici care neutralizează oxidanții) pot face ca sistemul de alertă să se relaxeze prea mult, astfel încât o persoană tânără poate îmbătrâni mai repede decât în mod natural.

Unele experimente realizate pe animale nu au putut demonstra că antioxidanții sunt benefici pentru organism, în timp ce altele au relevat că o ușoară creștere a substanțelor oxidante pot prelungi ușor speranța de viață a șoarecilor", explică oamenii de știință chinezi.

 

Lasă un comentariu