Țara, mai există?

Distribuie pe:

Îmi povestea cineva cum s-a dus să arunce gunoiul în containerul din fața blocului. Avea într-o pungă puțină mămăligă și a pus-o deoparte cu gândul că va veni cineva și o va lua s-o dea la porci. Când a ajuns la container a lăsat punga cu mămăligă și doi copii săraci, care căutau prin gunoaie, l-au întrebat:

- Nenea, e bună sau e stricată? Omul le-a spus:

- E bună, nu e stricată.

Atunci unul din cei mici a luat mămăliga în mâini, a rupt-o în două și a dat-o celuilalt copilaș și au început să mănânce!

Doamne Iisuse Hristoase, în ce fel trăiesc unii oameni în lumea asta! Doamne cât suntem de vinovați față de ei! Cât suntem de păcătoși și de egoiști!. Câți oameni nu-și hrănesc câinii mai bine decât trăiesc mulți copii astăzi? Câte feluri de mâncare, accesorii sau mofturi, li se fac animalelor de companie, iar copiii cei necăjiți îngheață-n stradă, mânâncă din gunoi, dorm pe jos sub cerul liber și nu-i bagă nimeni în seamă. Câți oameni nu stau în casă cu câini, pisici, papagali, rozătoare, iepurași... dar n-au primit un copil în casă ca să-i dea o mâncărică caldă, sau o hăinuță groasă...?

Volumul „Sub mantia smereniei" se găsește la Catedrala Mare și la Biserica „Sfântul Gheorghe" din Tudor

Lasă un comentariu