VIZITA PAPEI FRANCISC ÎN ROMÂNIA ȘI SLUJBA DE LA ȘUMULEU CIUC - “PRILEJ DE REGĂSIRE ȘI RECONCILIERE”

Distribuie pe:

În cadrul unei conferințe de presă susținute recent la Biserica Franciscană de la Șumuleu Ciuc, Miklós Soltész, secretarul de stat ungar responsabil pentru relația cu cultele, minoritățile și societatea civilă, a încurajat oamenii să vină în număr cât mai mare la vizita papală programată pentru 1 iunie, exprimându-și speranța că aceasta poate servi supraviețuirii creștinismului și a națiunilor.

Secretarul de stat a anunțat că Guvernul Ungariei va acorda, în primă fază, un sprijin de aproximativ 60.000 de euro pentru pregătiri. Călugării franciscani de la Șumuleu Ciuc vor transmite solicitările de finanțare, apoi guvernul de la Budapesta va încerca să plătească banii cât mai repede posibil, ca organizatorii să poată începe pregătirile.

Miklós Soltész a subliniat importanța vizitei, menționând că niciun Papă nu a mai fost în vizită în Transilvania, în Ținutul Secuiesc. Papa Francisc a fost invitat de reprezentanții statului român și ai bisericilor din România, dar liderul Bisericii Catolice va susține liturghii numai în două așezări transilvănene: la Blaj și la Șumuleu Ciuc - a adăugat politicianul maghiar, potrivit MTI.

Miklós Soltész a subliniat, de asemenea, că 2019 este un an important nu numai datorită vizitei Papei, ci și pentru că în luna mai vor avea loc alegerile europarlamentare. Va conta dacă după alegeri majoritatea va fi dată de electoratul pro-migrație sau cel care pune pe primul loc națiunile și creștinismul, a spus oficialul, îndemnând pe toată lumea să meargă la vot.

Foto: De Rusalii, la Șumuleu-Ciuc

Lasă un comentariu