Fulguiri (3)

Distribuie pe:

• Singurătatea din mijlocul tehnologiei va fi boala viitorului! Obișnuiți-vă să muriți în voi încă de vii.

• Am pierdut un fung. Găsitorul să-l păstreze sănătos!

• Timpul este pasărea din mână pe care o dai uneori pe cea de pe card!

• Văzând la televizor, acum la „înscăunare", numeroasa familie a d-lui Trump, gândul m-a dus la familia lui... von Trapp, din celebrul film din 1965, „Sunetul muzicii". Aproape că mă așteptam ca dl Trump să ia chitara și să cânte cântecul „Endelweiss", alături de familia lărgită, așa cum au făcut-o magistral în film actorii Christopher Plummer și Julie Andrews și, desigur, copiii acestuia.

• Toată lumea știe că Dragnea a luat masa cu Trump. Conform protocolului fiecare invitat i-a făcut viitorului președinte al S.U.A câte un mic cadou. Când i-a venit rândul lui Dragnea, acesta a spus: „D-le Președinte al S.U.A., cadoul meu este mai valoros. Vă dăruiesc o carte din Biblioteca din Alexandria!". „Uauuuuu", a zis, mirat și încântat, președintele Trump, întrebând totuși într-un târziu: „Alexandria din Egipt, nu?". Nu, a răspund Dragnea, din județul Teleorman.

• Interziceți oglinzile și înlocuiți-le cu spusele celor din jurul vostru și veți vedea cât de rău sau cât de bine arătați. Așa se selectează prietenii de lingușitori. Apoi, totuși, reveniți la oglinzi.

• E bine și frumos să fii tânăr, dar tinerețea nu este un merit. Dar nici din faptul că ai îmbătrânit nu trebuie să faci o tragedie. Poate că din contră, gândindu-te că unii nu au avut această șansă.

• Toți politicienii sunt la fel, numai gardul cu care e vopsit....leopardul diferă! Lupta se duce între hoții „noștri", leneșii „noștri", mincinoșii „noștri" și hoții, leneșii și mincinoșii „lor"! Desigur, sunt și mici excepții, care întăresc regula!

• Sâmbătă, 28 ianuarie 2017, am fost la Blaj, unde a avut loc a XVII-a ediție a Concursului Național de Poezie OCROTIȚI DE EMINESCU. Am fost cu prietenul meu, scriitorul Nicolae Băciuț, care a fost Președintele juriului la Secțiunea de Recitare din lirica eminesciană, subsemnatul fiind, de asemenea, membru în juriu. Au fost zeci de concurenți, elevi de gimnaziu și de liceu, dar și studenți, din mai multe județe ale țării. A existat și o Secțiune de Creație unde concurenții, de asemenea elevi și studenți, au trimis lucrările în prealabil, festivitatea de premiere făcându-se alături de cea de la Secțiune de Recitare. Concursul propriu-zis a fost precedat de un Colocviu literar, intitulat „MIHAI EMINESCU - omul deplin al culturii românești", unde am vorbit despre drumul în Transilvania al lui Eminescu, din primăvara anului 1866, recitând și câteva

poezii proprii dedicate „românului absolut". Manifestarea a fost organizată de Asociația ASTRA, Despărțământul „Timotei Cipariu" din Blaj, prin eforturile deosebite ale d-nei Silvia Pop, președinta Despărțământului. Desigur, ASTRA blăjeană a avut ca parteneri, într-un efort colectiv de organizare, și alte instituții precum Primăria și Consiliul Local Blaj etc. Momentul a constituit și un bun prilej de a merge și a vizita și unele repere culturale semnificative ale „micii Rome".

29 ianuarie 2017

 

Lasă un comentariu