„STRADA" DIN SIBIU: UNDE DAI ȘI UNDE CRAPĂ!

Distribuie pe:

Luni, 6 februarie, am mers să cunosc în mod direct, în Piața Mare din Sibiu, „Strada"! Aveam să-mi dau seama astfel, personal, că profitorii din umbră ai tumultoasei răzmerițe, incapabili să înțeleagă pericolul „îndepărtării S.U.A." de Europa și antiromânismul explicit al lui Putin în ce privește soarta Moldovei (cazul Dodon) și Transilvaniei (cazul Orban), s-au angrenat cu fanatism într-o luptă acerbă a cărei miză, măruntă, presupune atragerea unor mase de nemulțumiți într-o mișcare națională care s-ar dori să favorizeze impunerea, printr-o criză politică de care conducătorii României ar trebui să fugă „ca de foc" în acest moment, impunerea unor forțe politice cu o ascensiune dubioasă! Ca să nu fim destabilizați!

Aflându-mă deci „pe teren", am avut ocazia să abordez, mai întâi, trei manifestanți care purtau panouri revendicative: Constantin Madi, pensionar, 70 de ani (1), Norbert Silberteitner, proiectant mecanic, 40 de ani (2) și un anonim, pensionar, 81 de ani (3). Lor li s-au adăugat, după începerea mișcării protestatoare, alți patru purtători de pancarte: Angela, informaticiană (4), Dragoș, proaspăt licențiat (5), Nicolae, angajat la Carrefour (6), anonim, ocupație nedeclarată (7) și alt anonim (8). La întrebările mele, aceștia au susținut că: nu vor căderea Guvernului și Parlamentului (1,4 și, cu ezitări totuși pro-guvernamentale, 2,3,5); și-ar dori să revină la conducere Cioloș (5, 6); ar vrea alegeri anticipate (7); se manifestează împotriva tuturor partidelor (8)! Și totuși, cu toate că per ansamblu nu rezultă că s-ar dori schimbarea Guvernului și Parlamentului (pe fondul unei ușoare tendințe favorabile revenirii în actualitate a lui Cioloș), în momentul când manifestanții și-au început marșul, unele grupuri răzlețe (care scandau lozinca „Uniți, salvăm, toată România"), au reușit să antreneze marea masă de nemulțumiți și să scandeze la unison împotriva P.S.D.!

În concluzie, consider că am participat la o manifestație a cărei pregnantă tendință inițială, de respectare a voinței exprimate de electorat la 11 decembrie, a fost deturnată manipulator de propagandiștii în special ai U.S.R. și, ca urmare, avem de-a face cu o „Stradă" politizată și direcționată înspre o relativizare a votului și implicit a democrației… Vom fi oare supuși și noi, românii, unei „ucrainizări" care ar veni în întâmpinarea proiectelor antistatale elaborate în exterior, cu complicitatea unor forțe interne iresponsabile?

Lasă un comentariu