Transylvanian Barista Academy - o școală cu aromă de cafea

Distribuie pe:

Luni, 13 februarie, de la ora 14, este programată inaugurarea „Transylvanian Barista Academy". La eveniment va participa și trainerul școlii, Laurențiu Ștefan, dublu campion național barista în 2013 și 2014, care va face și o demonstrație a unora dintre cele mai spectaculoase metode de preparare a cafelei. „Barista este atât o meserie, cât și o artă. Un barista adevărat trebuie să aibă cunoștințe vaste - pornind de la planta de cafea până la prăjirea bobului. Barista este cel ce desăvârșește drumul pe care îl parcurge bobul de cafea de la plantație până la consumatorul ceștii de cafea. Această meserie necesită o învățare permanentă, deoarece procesele tehnologice dezvoltă mereu metode noi de preparare a cafelei, iar fluxul de informații care apare zilnic este foarte mare", spunea Laurențiu Ștefan.

Cursurile oferite în cadrul școlii cuprind elementele de bază cu modulul „Barista Basic". Participanții vor deprinde tehnica desenelor în cafea la trainingul de „Latte Art" și vor învăța despre metodele alternative de preparare a cafelei și procesul de râșnire în cursul intitulat „Brewing & Grinding".

Lasă un comentariu