Ingratitudine

Distribuie pe:

Ziarele mexicane relatau pe la începutul celui de-al XX-lea secol, următoarea faptă sub titlul „curiozități". Într-o casă locuită de o familie originară din Anglia și emigrată în Mexic de mai mulți ani creștea un papagal frumos care stârnea curiozitatea copiilor, mari și mici.

Într-o seară, un membru al familiei trebuia să ajungă acasă mai târziu și din acest motiv capul familiei, înainte de a se urca cu ai săi la etajul superior, puse o lampă în sală, jos. În timpul nopții lampa a explodat, iar flăcările au cuprins clădirea. Papagalul a dat cel dintâi alarma. După ce un timp l-a silit, în zadar, să tacă, capul familiei a hotărât să se scoale. Atunci a observat că sala era în flăcări și toată familia era amenințată. Flăcările erau foarte mari și ieșea fum pe geam. Familia și cei șase copii ai lor au rămas în viață deși au rămas fără acoperiș deasupra capului.

Biata pasăre a salvat viața a opt ființe de la moarte, însă în zarva și tărăboiul din timpul incendiului devastator a fost uitată și a pierit arsă de vie.

Volumul „Sub mantia smereniei" se găsește la Catedrala Mare și la Biserica „Sfântul Gheorghe" din Tudor

Lasă un comentariu