Iubeşte-ţi aproapele - SPECTACOL CARITABIL „ONE UP Show"

Distribuie pe:

Asociaţia ,,Împreună pentru copiii cu cancer", Şcoala Populară de Arte Mureş şi Consiliul Judeţean Mureş organizează evenimentul caritabil „ONE UP Show".

Iulian Praja, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş şi dna Farczádi Gabriella, preşedintele asociaţiei „Împreună pentru copiii cu cancer" au lansat invitaţia publicului mureşean, la spectacolul caritabil intitulat „One Up Show", într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri, 15 februarie 2017.

Evenimentul are loc sâmbătă, de la ora 18, cu prilejul marcării, pe 15 februarie, a Zilei Internaţionale a Copilului cu cancer.

Scopul organizării acestui spectacol este adunarea de fonduri menite să vină în ajutorul copiilor bolnavi de cancer.

În evidenţa Asociaţiei „Împreună pentru copiii cu cancer" există între 50 şi 60 de copii bolnavi de leucemie şi cancer trataţi la Spitalul Clinic Judeţean din Târgu-Mureş, după cum ne-a declarat preşedintele asociaţiei, dna Farczádi Gabriella.

În curând la Târgu-Mureş va funcţiona un Centru de zi pentru copiii şi tinerii bolnavi de cancer şi de leucemie, care va deservi pacienţi din judeţul Mureş, dar şi din judeţele limitrofe.

„Suntem pe cale să deschidem un Centru de zi pentru copiii şi tinerii bolnavi de cancer şi de leucemie la Târgu-Mureş. În luna septembrie 2016, Asociaţia «Împreună pentru copiii cu cancer» a reuşit să cumpere un spaţiu, o casă formată din două încăperi, pe care am reuşit să o renovăm şi sperăm că în primăvara acestui an ne vom muta acolo. Ne dorim să funcţioneze şi un cabinet medical, unde părinţii să poată beneficia de consiliere din partea specialiştilor", a declarat dna Gabriela Farczádi, care a precizat că specialiştii vor activa voluntar.

Potrivit dnei Gabriela Farczádi, Centrul de zi este cel mai mare proiect pe care asociaţia l-a demarat din 2007, de la înfiinţare. Aceasta a arătat că ideea înfiinţării unui astfel de centru a venit în baza unei experienţe personale, în urmă cu zece ani, când fiul ei, care avea atunci 14 ani, a fost diagnosticat cu cancer.

„S-a vindecat şi acum îşi doreşte să fie un sprijin pentru copiii şi tinerii diagnosticaţi cu cancer şi leucemie", a subliniat preşedintele Asociaţiei „Împreună pentru copiii cu cancer".

Referitor la spectacolul din Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureş, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş, Iulian Praja, a menţionat faptul că vor susţine momente artistice elevii şi profesorii Şcolii de Arte, dar şi tinere talente locale, dornice de afirmare. Publicul care va fi prezent în Sala Mare a Palatului Culturii va putea savura interpretările live, muzica etno, o îmbinare melodioasă dintre muzica uşoară şi muzica populară.

Întrebată despre un spectacol-concurs pe viitor, dna Gabriela Farczádi a precizat că are un asemenea proiect pentru luna noiembrie, un spectacol-concurs de dans.

Publicul târgumureşean este aşteptat la spectacolul caritabil, iar donaţiile pot fi lăsate în urnele aflate la intrarea în Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu-Mureş.

 

Lasă un comentariu