Una dintre cele mai cunoscute jurnaliste a încetat din viaţă, după o boală groaznică

Distribuie pe:

Este din nou doliu în lumea presei, dar şi în cultura română! Una dintre cele mai cunoscute jurnaliste de radio din România, Liliana Hinoveanu, de la Radio Oltenia Craiova, a încetat din viaţă după o boală groaznică.

Liliana Hinoveanu era recunoscută după vocea inconfundabilă, dar şi pentru miile de emisiuni realizate de-a lungul timpului. Hinoveanu era şi scriitoare apreciată. Din nefericire, după mai multe atacuri cerebrale şi o tumoră, jurnalista Liliana Hinoveanu a plecat spre o altă lume.

Liliana Hinoveanu s-a născut pe 9 noiembrie 1956. Originară din comuna Vânjuleţ, judeţul Mehedinţi, a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universităţii din Craiova. A debutat în revista Danubius din Drobeta

Turnu-Severin, în 1975, iar editorial cu volumul de versuri pentru copii „Poveste de Paşti", editura Aius, Craiova, 1996. Au urmat alte volume de versuri: „Spre o altă pedeapsă" (1997), „Transfer de imagine" (1999), „Perfuzii cu cerneală" (2002), „Gara Noiembrie/ November Station" (2013), „Doar împrumutând zborul" (2015), „Camera Dezastru" (2015), dar şi un volum de proză - „Proza9" (2016). A colaborat cu poezii, proză, cronici şi interviuri la reviste literare precum Luceafărul, Ramuri, Mozaicul, Noul Literator, Oltart şi a apărut în diverse antologii. A primit Premiul pentru poezie al revistei „Ramuri", în 1984.

Ultimul său volum de versuri a fost lansat pe 7 decembrie 2016, şi se numeşte „Labirint indus".

Lasă un comentariu