Consiliul Județean Mureș i-a „dăruit" respect veteranului de război Ioan Suciu!

Distribuie pe:

Miercuri, 22 februarie 2017, ziua în care veteranul de război Ioan Suciu, din Urisiu de Jos, a împlinit frumoasa vârstă de 95 de ani, venerabilul domn a avut parte de o surpriză deosebită: la ușa domniei sale s-a prezentat o adevărată delegație oficială din partea Consiliului Județean Mureș, condusă de vicepreședintele acestei instituții, domnul Alexandru Cîmpeanu.

„Am ținut demersul nostru în mare secret față de domnul Ioan Suciu, dar acest efort a meritat. Când am ajuns la dânsul, a fost atât de plăcut surprins, atât de bucuros de oaspeți, încât ne-a impresionat profund. Nu se aștepta să îl mai onoreze cineva, după zeci de ani de când a fost pe front.

La frumoasa dumnealui vârstă, domnul Ioan Suciu este un om vioi, cu mintea limpede și cu sufletul curat.

După ce a rămas văduv, locuiește cu una dintre fiice, într-o casă modernă, iar acum le împărtășește amintiri de pe front celor șase strănepoți. O supărare tot are și dânsul: unul dintre cei cinci copii pe care îi are, în vârstă de 75 de ani, care locuiește la Solovăstru, este cam bolnăvior și își face griji pentru el.

Altfel, își amintește cu lux de amănunte perioada în care a luptat pe frontul din Ungaria, dar și cei patru ani cât a fost în prizonierat la ruși și când a muncit pe șantiere, pentru a înlătura dezastrul lăsat de război", ne spune, cu emoție, domnul Alexandru Cîmpeanu, care i-a dăruit, pe lângă șampanie, tort și flori, ca la orice aniversare, mai ales respectul pe care îl merită toți cei care au luptat cu arma în mână pentru libertatea noastră.

De altfel, la nivelul județului Mureș, se desfășoară, de mai mulți ani, acțiuni dedicate veteranilor de război, printre care și proiectul „Respect, eroilor mureșeni", în care sunt implicate instituții importante ale județului nostru: Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Primăria Târgu-Mureș, Garnizoana Târgu-Mureș, Centrul Militar Județean, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Direcția Județeană de Informații, Oficiul Județean de Telecomunicații Speciale, Serviciul Teritorial pentru Probleme Speciale, Direcția Poliția Locală și primăriile mureșene.

În septembrie, anul trecut, Consiliul Județean Mureș l-a mai onorat așa cum se cuvine și pe veteranul de război Nicolae Țătc, din localitatea Crăiești (de lângă Târnăveni), iar în acest an vor mai avea parte de aniversări speciale din partea Consiliului Județean încă doi veterani de război mureșeni, care își serbează zilele de naștere în lunile septembrie și octombrie (mai multe nu putem dezvălui, pentru a nu strica surpriza!). 

Lasă un comentariu