Balul vânătorilor, prilej de distracţie şi voie bună

Distribuie pe:

Vinerea trecută, la restaurantul Del Conte din Sighişoara, a avut loc Balul vânătorilor, aflat la cea de a V-a ediţie, eveniment de excepţie pentru membrii Asociaţiei de vânători şi pescari sportivi „Diana", din zona comunei Albeşti - satul Boiu, sau mai bine spus „Grupa de vânătoare nr. 52 Boiu". Manifestarea este organizată o dată pe an, de obicei la sfârşitul sezonului de vânătoare sau la începutul noului sezon.

Dansul, muzica bună, tombola organizată cu acest prilej au contribuit la reuşita spectacolului oferit de artiştii invitaţi: saxofonistul Nicu Raţ, component al formaţiei „Acord", solista Adelina Morar, organistul Iosif Barabas, taragotistul Radu Gheorghiţă, alături de Eugenia Nistor (tobă) - membri ai Ansamblului folcloric „Junii Cetăţii" din Rupea -, solistul de muzică populară Ionuţ Langa, precum şi dansatori ai Ansamblului „Românaşul" din Albeşti. Au mai fost prezenţi - în calitate de vânători - cunoscutul sportiv Radu Voina, dar şi prefectul judeţului, dr. Lucian Goga, alături de alţi reprezentanţi ai vieţii publice mureşene.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei, Nicu Cismaş, arealul în care se desfăşoară activitatea sportiv- vânătorească se întinde pe mai mult de 7.200 ha, în care intră: păduri, pajişti, fâneţe, graniţa fiind şoseaua europeană din zona satului Hetiur, până înspre Cristurul Secuiesc. Suprafaţa de teren atribuită spre administrare grupei de vânătoare permite un număr de 37 de vânători, în prezent grupa fiind alcătuită din 30 de membri. „Vânătorii nu trebuie priviţi ca distrugători ai animalelor sălbatice, ei sunt utili şi necesari în exploatarea şi asigurarea echilibrului cinegetic. Au trecut vremurile în care vânatul era privilegiul elitelor. Pe de altă parte, natura îşi reglează singură echilibrul, omul intervine atunci când este momentul şi acolo unde este locul. Vânătorii intervin în zone în care nu poate interveni natura, iar sub focul lor, cad, de obicei, animale în vârstă, vulnerabile", a explicat Nicu Cismaş.

În cadrul tombolei organizate cu prilejul acestei ediţii, premiile au constat în panoplii pentru trofee de cerb, căprior, dar şi o vulpe împăiată, păsări, câteva veveriţe, îmbrăcăminte adecvată acestui sport, punându-se în joc o autorizaţie pentru un căprior, valabilă pe întreg sezonul de vânătoare.

Lasă un comentariu