Lume multă la Zoo Târgu-Mureş

Distribuie pe:

Peste 300.000 de iubitori ai animalelor şi nu numai, au vizitat, anul trecut, Grădina Zoologică din Târgu-Mureş, cea mai mare din ţară (40 de hectare), cotată drept una dintre cele mai importante din Europa, ale cărei norme în materie le respectă întocmai.

Efectivul de animale s-a îmbogăţit, în perioada la care ne referim, cu noi locatari: maimuţe, cercopiteci, lemuri cu coadă inelată, papagali Ara, bufniţe polare, zimbri, papagali Cacadu, cerbi Axis etc. Animalele au fost aduse din Olanda, Croaţia, Slovacia şi Ungaria.

Potrivit conducerii Zoo, după un an şi jumătate de eforturi, cu sprijinul colegilor de la grădinile zoologice din Amsterdam şi Budapesta, s-a reuşit ca elefanţii - doi la număr - să fie zilnic împreună, fapt apreciat de specialiştii în domeniu.

În 2016, la Grădina Zoologică din municipiu s-au născut în captivitate animale din diverse specii: papagal Ara, maimuţa Macac, râs, gâşte canadiene, antilopa Orix, capra Ibex, papagal Nimfa.

În premieră naţională, Zoo Târgu-Mureş a participat, anul trecut, la manifestarea „Dreamlight", o activitate destinată persoanelor cu dizabilităţi. 

Lasă un comentariu