VIAŢA MODERNĂ NE DEGRADEAZĂ SIMŢURILE

Distribuie pe:

Cercetătorii canadieni de la Universitatea din Calgary, citaţi de descopera.ro, susţin că simţurile oamenilor se degradează tot mai repede din cauza evoluţiei: gustul nostru nu este făcut să se adapteze tuturor aromelor artificiale, vederea nu a fost concepută pentru ca oamenii să se uite la un ecran de calculator cu orele, iar poluarea ne degradează simţul mirosului.

„Lumea modernă provoacă o evoluţie nedorită a simţurilor oamenilor, vederea scăzută, obezitatea şi depresia sunt doar boli asociate evoluţiei.

În ultimii ani, petrecem multe ore în locuri închise, luminate artificial, uitându-ne la ecranul calculatorului. Acest comportament a produs o epidemie de miopie, aproximativ 99% din oamenii care locuiesc în anumite zone ale globului având nevoie de ochelari.

Mâncarea produsă industrial a activat gustul primatelor pentru zahăr, aceasta fiind una dintre principalele cauze ale obezităţii. Simţul mirosului este distrus de poluarea aerului, iar viaţa oamenilor din marile metropole, precum şi utilizarea excesivă a computerelor, provoacă probleme de vedere.

Ne aflăm mereu în interior unde lumina este artificială şi nu petrecem atât de mult timp afară, loc în care vederea noastră a evoluat. Ar trebui să existe legi care să ajute oamenii şi copiii să petreacă mai mult timp afară.

Faptul că iubim zahărul este legat de strămoşii noştri (maimuţele) care, trăind în pădure, mâncau doar fructe. În pădurile ecuatoriene nu există anotimpuri, iar fructele sunt disponibile pe tot parcursul anului. Animalele se urcă în pom şi mănâncă toate fructele, dar apoi se reîntorc la sol, unde se hrănesc cu insecte şi larve. Dar oamenii au acces şi consumă continuu produse care conţin zahăr...

Nasul oamenilor pare a fi într-un stadiu de neconcordanţă cu lumea modernă. Mirosul nostru a evoluat într-un mediu plin cu mirosuri ale naturii, deoarece interacţionăm permanent cu mediul. În prezent, trăim în locuri extrem de poluate. Poluarea provoacă distrugerea simţului olfactiv şi poate provoca afecţiuni precum depresia sau anxietatea.

Scăderea abilităţii de a mirosi poate provoca mâncatul excesiv, deoarece persoanele tind să nu mai simtă satisfacţie atunci când mănâncă. Eliminarea poluării cu combustibili fosili ar putea ajuta la evitarea acestor probleme", consideră experţii canadieni.

Lasă un comentariu