ISU MUREȘ LA DATORIE

Distribuie pe:

În perioada 2-5 septembrie, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență HOREA al județului Mureș au fost solicitați să intervină în cadrul a 174 de intervenții, după cum urmează: un incendiu, un accident rutier, o misiune de salvare animale, nouă alte situații de urgență și 162 de intervenții SMURD. Dintre cele mai relevante misiuni ale pompierilor mureșeni din această perioadă, amintim:

* Sâmbătă, 3 septembrie, în jurul orei 13.19, accident rutier produs pe raza localității Chețani - autostrada A3, unde o cisternă fără încărcătură a părăsit partea carosabilă, intrând în șanțul de pe același sens de mers. În urma evenimentului, nu au rezultat scurgeri de combustibil, iar șoferul cisternei nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Circulația a fost blocată pe sensul de urcare pe autostradă, pe toată durata intervenției. Au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice PSI, pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Luduș.

* Tot sâmbătă, 3 septembrie, în jurul orei 17.09, incendiu produs la nivelul compartimentului motor al unui autoturism în localitatea Corunca. Nu s-au înregistrat victime. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș.

* Duminică, 4 septembrie, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni, cu sprijinul pompierilor voluntari din cadrul SVSU Bahnea, au intervenit pentru salvarea unei cabaline căzute într-o fântână cu apă, în localitatea Bernadea. Intervenția a fost îngreunată de amplasamentul, adâncimea de aproximativ 6 metri a fântânii și diametrul îngust de circa 1 m. Cu ajutorul echipamentelor specifice s-a reușit coborârea în fântână, imobilizarea cabalinei și extragerea în viață a acesteia. Ulterior a fost predată pentru îngrijiri și consult de specialitate din partea unui medic veterinar prezent la fața locului.

* Totodată, ca urmare a ploilor abundente, respectiv a incidenței codului Portocaliu de vreme rea la nivelul județului Mureș din acest week-end, pompierii militari au fost solicitați în cadrul a șase intervenții de degajare a unor arbori căzuți/ce prezentau pericol să cadă, în municipiul Târgu Mureș. În urma intervențiilor nu au rezultat victime sau pagube materiale majore.

Reguli și măsuri aplicabile în situațiile de urgență pot fi accesate prin intermediul Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență - www.fiipregatit.ro.

Reamintim tuturor cetățenilor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență!

LA NIVEL NAȚIONAL - PESTE 3.600 DE SITUAȚII DE URGENȚĂ, GESTIONATE DE POMPIERII SALVATORI

Pompierii și echipajele SMURD au participat, în perioada 2-4 septembrie, la 3.623 de intervenții în situații de urgență, majoritatea constând în asistență medicală - respectiv 2.966 solicitări.

“Echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 106 incendii, precum și în alte 544 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea de persoane sau animale, distrugerea muniției neexplodată”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) transmis, luni, AGERPRES.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 17 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. În urma acestor evenimente, 6 persoane și-au pierdut viața.

De asemenea, în ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 40 de persoane aflate în dificultate.

În perioada de referință, la nivel național, au fost transmise 51 de mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 34 de mesaje privind prezența animalelor sălbatice, respectiv 17 mesaje privind avertizări de producere a fenomenelor hidrometeorologice periculoase. (Agerpres)

Lasă un comentariu