OBSERVAREA PĂSĂRILOR NE SCAPĂ DE STRES ŞI DEPRESIE

Distribuie pe:

Oamenii de ştiinţă britanici de la Universitatea din Exeter, citaţi de descopera.ro, au observat că persoanele care locuiesc în cartiere în care trăiesc multe păsări prin arbuşti şi copaci au un risc mai mic de a suferi de depresie, anxietate şi stres.

„Studiul nostru, la care au participat 270 de subiecţi, de vârste, venituri şi etnii diferite, a relevat faptul că observarea păsărilor şi a altor elemente din natură, precum arbuştii şi copacii, are beneficii pentru sănătatea mentală, indiferent dacă persoanele respective trăiesc în mediul urban sau în zonele de la periferia oraşelor.

În cadrul cercetării, am analizat sănătatea mentală a subiecţilor şi am constatat că persoanele care şi-au petrecut mai puţin timp în aer liber în săptămâna precedentă evaluării manifestau o tendinţă mai accentuată către anxietate sau depresie.

De asemenea, am observat că nu speciile de păsări observate de la ferestre, din grădini sau de pe stradă au o relevanţă deosebită pentru sănătatea mentală, ci mai degrabă numărul acestora, în condiţiile în care, potrivit unor studii realizate anterior, majoritatea oamenilor manifestă o capacitate redusă de a identifica speciile observate.

Aşadar, este mai importantă pentru starea lor de bine interacţiunea cu păsările, în general, nu doar cu anumite specii.

Datorită acestui studiu, începe să se distingă rolul pe care îl joacă anumite componente din natură asupra bunăstării noastre mentale.

În mod sigur, păsările din jurul casei şi din natură, în general, reprezintă o perspectivă promiţătoare pentru medicina preventivă, transformând oraşele în locuri locuibile mai sănătoase şi mai fericite, întrucât observarea păsărilor îi face pe oameni mai relaxaţi şi mai conectaţi cu natura", explică experţii britanici.

Lasă un comentariu