Zile de sărbătoare, zile de bucurie: Zilele Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu"

Distribuie pe:

Zilele de sărbătoare sunt zile care condimentează monotonia vieţii, zile care ne înseninează sufletele, zile care ne amintesc de ceea ce trebuie valorificat. „Omul sfinţeşte locul", şi conform proverbului, pentru a culege roade bogate trebuie să dăm omului adevărata-i valoare. Şcoala, prin definiţie, educă, dar atunci când educaţia atinge şi sufletele adolescenţilor, când simt iubirea, şcoala devine o familie. Un început de primăvară a adus bucuria zilelor de sărbătoare la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu" din Târgu-Mureş. Profesori, elevi, părinţi (şi nu trebuie să o uităm pe doamna doctor Alexandrescu, care, ca de fiecare dată, a fost acolo unde trebuie, cu respect, alături de şcoală) au simţit trezirea naturii ca o trezire a sentimentelor de bucurie.

Prezentat de domnul director Cristian Vulc, Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu" ca o mare familie, în deschiderea festivităţii, în data de 1 martie 2017, la Centrul Cultural „Mihai Eminescu" din Târgu- Mureş, o familie în care fiecare membru are atribuţii, responsabilităţi şi recunoştinţă.

Invitaţii: inspectori şcolari Laura Pop, Florin Pop, Iulia Luca, Gazsi Stefan şi Constantin Bogoşel, Ioan Macarie, directori Cristina Ligia Someşan, Adela Ciulea, Antoaneta Rauca, Aurora Stănescu, Ioan Borgovan au onorat cu prezenţa. Domnul inspector şcolar Constantin Bogoşel care a arătat bucuria de a fi alături de marea familie a Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu", familie din care a făcut şi dânsul parte cu ani în urmă şi a transmis urările doamnei inspector şcolar general Kozak Maria.

În cadrul festivităţii, doamna profesor psiholog Elena Matei a primit recunoştinţa întregului colectiv pentru întreaga activitate, doamna profesor dr. Felicia Stela Ionescu a prezentat Anuarul Şcolii, ca o încununare a muncii tuturor, un anuar care cuprinde crâmpeie din activităţile desfăţurate în anul şcolar 2016-2017. Au fost înmânate Premiile de Excelenţă

„Doctor Gheorghe Marinescu" celor mai merituoşi elevi de către domnul director adjunct Gabriel Grozav, de către director educativ Cristina Ligia Matei şi de către doamna profesor Ancuţa Paşcan. Elevii au pregătit un moment artistic în care au surprins adolescenţa cu problemele şi visele ei. Domnul director Cristian Vulc, cu mândrie, a anunţat clasamentul concursului interclase „Doctor Gheorghe Marinescu" şi binenţeles câştigătorii, clasa a X-a A, care vor găzdui un an steagul şcolii.

Activităţile desfăşurate în cadrul Zilelelor Liceului, alese pe placul adolescenţilor, au transformat liceul, care a devenit un loc mai prietenos, un loc în care fiecare, cu drag, a adus câte ceva care a înfumuseţat şcoala şi atmosfera.

Am văzut marea familie a Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu", am văzut cum o instituţie de învăţământ prinde viaţă şi, însufleţită, devine casa celor care o iubesc. „Şcoala există prin oamenii săi", un motto care descie perfect Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu" din Târgu-Mureş. La mulţi ani, „Gheorghe Marinescu"!

Lasă un comentariu