FIECARE PERSONALITATE CU... MESERIA EI!

Distribuie pe:

Specialiştii în recrutarea forţei de muncă au realizat un ghid prin care recomandă fiecărui tip de personalitate jobul care i se potriveşte, astfel încât satisfacţia profesională să fie maximă.

Astfel, ţinând seama de trăsăturile de personalitate care ne domină, ne putem specializa în meseria care ni se potriveşte cel mai bine.

Dacă eşti realist, înseamnă că poţi lua rapid decizii, iar joburile în care te vei simţi ca peştele în apă sunt cele de agent de asigurări, farmacist, avocat, judecător, manager de proiect.

Dacă îţi place să îşi asumi responsabilităţi, poţi lucra ca auditor, contabil, director financiar, inginer de dezvoltare web sau angajat în cadrul unei instituţii de stat.

Dacă eşti sociabil şi îţi face plăcere să îi ajuţi pe ceilalţi, eşti candidatul ideal în domeniul reprezentanţilor de vânzări, asistent social sau asistent medical.

Dacă eşti modest şi munceşti cu determinare, nu numai în beneficiul tău, ci şi al celor din jur, eşti ideal pentru cariera de stomatolog, învăţător, bibliotecar.

Dacă eşti pragmatic, poţi deveni detectiv, bancher, investitor sau antrenor de sport.

Dacă eşti o fire deschisă şi sinceră şi îţi plac conversaţiile, poţi deveni inginer, economist, pilot sau medic la urgenţe.

Dacă eşti o persoană veselă, dar care rămâne cu picioarele pe pământ şi căreia îi place să interacţioneze cu ceilalţi, ţi se potrivesc meserii precum cea de actor, învăţător, designer de interior sau medic de familie.

Dacă eşti o fire sensibilă, căreia îi place să sară în ajutorul celorlalţi, eşti potrivit pentru meseria de terapeut, maseur sau creator de modă.

Dacă ai spirit analitic, ai o gândire logică şi ai mereu strategii pentru a rezolva câte ceva, te poţi angaja ca avocat, consultant de management, manager, director.

Dacă eşti creativ şi îţi place să faci totul în felul tău, ţi s-ar potrivi un job de investitor, dezvoltator de software, economist sau director.

Dacă eşti energic şi diplomat, poţi fi director de publicitate, specialist în relaţii publice, trainer sau specialist de resurse umane.

Dacă eşti calm şi creativ, respecţi regulile şi ai principii solide, eşti ideal pentru o carieră de terapeut, consultant sau manager al relaţiilor cu clienţii. Dacă rezişti la stres, eşti potrivit pentru o carieră în antreprenoriat, publicitate sau marketing.

Dacă eşti independent, dar rezolvi uşor problemele, poţi fi programator, analist financiar, arhitect sau economist.

Dacă eşti curios, încrezător şi lucrezi bine sub presiune, eşti potrivit pentru cariera de ziarist sau organizator de evenimente.

Dacă eşti idealist şi eşti motivat de valorile proprii, poţi deveni designer, psiholog sau poţi lucra într-o editură. 

Lasă un comentariu