BOLILE CRONICE - „GHICITE" ÎN ANALIZE DE SÂNGE, COMBINATE CU VÂRSTA

Distribuie pe:

Epidemiologii americani de la „Intermountain Medical Center Heart Institute" din Salt Lake City, citaţi de descopera.ro, susţin că riscul de a suferi de boli cronice este preconizat cu o acurateţe de aproape 80%, prin efectuarea unui test care combină vârsta pacientului cu informaţii obţinute în urma unor analize simple de sânge.

„Conform cercetărilor noastre, acest test simplu, bazat pe analiza combinată a acestor date, determină probabilitatea de îmbolnăvire în următorii trei ani de una dintre maladiile cronice cele mai frecvente, printre care se numără diabetul, insuficienţa renală şi cea cardiacă, maladia coronariană sau pulmonară cronică, fibrilaţia atrială, aritmia cardiacă, infarctul şi accidentele vasculare cerebrale, dar şi demenţa.

Obiectivul nostru a fost să obţinem un instrument clinic util şi uşor de folosit şi care să uşureze munca medicilor generalişti.

Sperăm că acest test va putea fi folosit pentru a-i identifica pe acei pacienţi care se confruntă cu niveluri ridicate de risc de a suferi de boli cronice şi care au nevoie de tratamente personalizate şi să fie ţinuţi sub observaţie medicală.

Am realizat acest studiu pe un grup de voluntari, bărbaţi şi femei în stare bună de sănătate şi fără antecedente de îmbolnăviri cronice.

În rândul femeilor, cele care au obţinut rezultate moderate la acest test se confruntă cu un risc de trei ori mai mare de a suferi de boli cronice prin comparaţie cu cele care au obţinut rezultatele mai slabe. Femeile care au obţinut rezultatele cele mai ridicate la test se confruntă cu un risc de 11 ori mai mare.

În cazul bărbaţilor, cei care au înregistrat rezultatele medii se confruntă cu un risc de 5,6 ori mai mare de a fi diagnosticaţi cu o afecţiune cronică în următorii trei ani, în timp ce rezultatele mai ridicate de atât corespund unui risc de până la 11 ori mai mare", explică oamenii americani de ştiinţă. 

Lasă un comentariu