Consumatorii casnici de gaze îşi vor putea schimba furnizorul în funcţie de preţ

Distribuie pe:

Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), a anunţat că, săptămâna viitoare, va fi lansat un comparator pentru preţul gazelor destinate consumatorilor casnici, valabil pentru tot teritoriul ţării unde există serviciul de alimentare cu gaze.

„Noi venim în întâmpinarea schimbării furnizorului în zona casnică. În acest moment, am finalizat comparatorul de preţuri, care le va permite consumatorilor să vadă care sunt toţi furnizorii care le pot livra gaze şi ce oferte au aceştia.

Introduci datele de contact, în sensul în care precizezi unde este locul de consum, localitatea, suprafaţa pe care o încălzeşti şi, automat, îţi apar toate ofertele furnizorilor, pe care îi obligăm să pună oferta pe site.

Sunt oferte de toate felurile, cu facilităţi de plată, cu diferite condiţionări ş.a. Nici nu se poate închipui o liberalizare pe piaţa casnică de gaze fără un comparator de preţuri.

Pe de altă parte, de la 1 aprilie 2017, când preţul gazelor din producţia internă va fi liberalizat, tariful final al gazelor pentru populaţie va creşte cu maximum 1 - 2%, pornind de la preţul actual de 60 de lei pe MWh pentru gazele de producţie internă. Însă, pe viitor, autoritatea nu va mai putea da preţuri de referinţă", a declarat preşedintele ANRE, citat de Agerpres. 

Lasă un comentariu