Renumiţi actori de la Hollywood au rădăcini româneşti

Distribuie pe:

Îndrăgite nume sonore din „Cetatea filmului" au în arborele genealogic ,,încrengături" româneşti.

Pe o listă selectaţi de positivenewsromania.com., apar numele unor renumiţi actori:

Wynona Ryder - Numele complet al actriţei este Winona Laura Horowitz. Originile româneşti le-a dobândit din partea tatălui ei. Familia ei a emigrat din Rusia şi România către Statele Unite ale Americii.

Lauren Bacall - Lauren Bacall s-a născut în New York, dar familia ei provine din Polonia, Franţa, România şi Germania. Actriţa a fost măritată cu Humphrey Bogart şi a primit un premiu Oscar pentru rolul din filmul „The mirror has two faces".

Natalie Portman - Natalie Portman s-a născut în Israel, dar străbunica din partea tatălui era din România. Se pare că străbunica vedetei a fost spion al britanicilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Rosemary Harris - Cunoscută pentru rolul bunicii personajului Peter Parker, din filmul „Spiderman", Rosemary Harris îşi are rădăcinile într-o familie de boieri din Muntenia, graţie bunicii ei.

Nadia Grey - Nadia Grey s-a născut în 1923, la Bucureşti. Tatăl ei a emigrat din Rusia în România, iar mama ei avea origini româneşti. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, actriţa a fost nevoită să fugă din Româmnia. A jucat în filme precum „Dolce Vita", de Federico Felli

Dustin Hoffman - Părinţii lui Dustin Hoffman au fost evrei de origine română, care au părăsit România în 1937. „Sunt un evreu român", a declarat chiar el.

Harvey Keitel - Harvey Keitel se trage dintr-o familie cu origini din Polonia şi România. De altfel, mama lui s-a născut în Brăila. A jucat în filme precum „Reservoir Dogs" şi „Taxi Driver".

Edward G. Robinson - Actorul s-a remarcat în roluri ale unui gangsteri, în filmele anilor 1940. S-a născut în Bucureşti şi a emigrat în Statele Unite ale Americii în 1903.

Johhny Weissmuller - Este cunoscut pentru că a interpretat primul rol Tarzan din istorie. S-a năcut la Timişoara, în 1904.

Béla Lugosi - Este cunoscut pentru că l-a interpretat pe Dracula în primul film dedicat personajului. S-a născut la Lugoj.

Elsa Pataky - Mama actriţei este din România, iar Elsa e capabilă să vorbească fluent atât limba română, cât şi limba spaniolă.

Barbara Bach - Barbara Bach a jucat rolul fetei Bond în filmul „The spy who loved me" şi a fost căsătorită cu Ringo Starr. Bunica ei este din România.

Sylvia Sydney - A jucat alături de nume precum Spencer Tracy, Gary Cooper şi Humphrey Bogart. Mama ei s-a născut în Bacău.

Fran Drescher - Fran Drescher a devenit cunoscută pentru rolul din sitcome-ul „The Nanny". Străbunica ei, Yetta, s-a născut în Focşani.

Stan Lee - Părinţii lui Stan Lee au fost evrei născuţi în România, care au imigrat în Statele Unite ale Americii.

(sursa:adevarul.ro)

Lasă un comentariu