,,Păstraţi apele curate!" „Numai de noi depinde sănătatea mediului în care trăim!"

Distribuie pe:

Pentru a celebra Ziua Pământului, sâmbătă, 22 aprilie, pe malul Mureşului, la bac, începând cu ora 11, la iniţiativa Radio Târgu-Mureş, este programată o acţiune comunitară de ecologizare a malulurilor râului Mureş.

,,Apele şi terenurile din jurul nostru sunt pline de gunoaie, de materiale care nu se descompun (plastic, PET-uri). Acestea nu sunt deranjante doar din punct de vedere vizual, ci au impact deosebit de nociv asupra mediului înconjurător. Malurile râului Mureş nu fac excepţie. Pentru a ameliora situaţia, avem nevoie de o schimbare radicală de mentalitate. Trebuie, în primul rând, să înţelegem că ne facem singuri rău dacă poluăm mediul înconjurător", susţinea Szasz Attila, redactor şef adjunct Radio Târgu-Mureş. Domnia sa adăuga şi că acţiunea de ecologizare a malurilor râului Mureş se va bucura de sprijinul ONG-urilor de mediu, precum şi al Serviciului Public Judeţean SALVAMONT.

Cei care consideră că este important să avem ape curate şi să trăim într-un mediu nepoluat, sunt invitaţi să se alăture campaniei. Obiectivul acesteia nu este doar de a prezenta cât de contaminate sunt apele, ci şi de a îndemna la acţiune: ,,Păstraţi apele curate! Pentru că numai de noi depinde sănătatea mediului în care trăim!".

Se vor asigura mănuşi de protecţie şi saci menajeri.

Lasă un comentariu