Secvenţe de la o lansare de carte

Distribuie pe:

Vineri, 28 aprilie 2017, a avut loc, la „Cuibul democraţiei", o frumoasă lansare de carte organizată de Consiliul Judeţean Mureş şi Biblioteca Judeţeană Mureş, şi anume prezentarea volumului de versuri „Adunând în palme norii", al doctorului şi poetului Dorian Marcoci. Evenimentul cultural menţionat a încheiat seria activităţilor desfăşurate la biblioteca judeţeană în Săptămâna Naţională a Bibliotecilor: 24-28 aprilie 2017.

Pentru început, atenţia publicului a fost reţinută de binecunoscutul scriitor şi publicist, dl Lazăr Lădariu, care în discursul său a precizat că volumul „Adunând în palme norii" se înscrie printre reuşitele literare ale lui Dorian Marcoci. Acesta a venit în faţa publicului cu un volum de poezie remarcabil, atât prin tematica abordată, cât şi prin frumuseţea exprimării. De asemenea, scriitorul Lazăr Lădariu a sesizat că dl Dorian Marcoci şi-a îmbunătăţit, de la debut şi până în prezent, arta lirică şi a observat că, deşi încărcate de aceeaşi emoţie şi calde sentimente, versurile poetului au ajuns la o anume maturitare, s-au cizelat, şi-au depăşit timiditatea, explodând într-un limbaj încărcat de metafore surprinzătoare şi comparaţii frumos meşteşugite.

Apoi, gingăşia poemelor de dragoste cuprinse în volumul prezentat a fost pusă în valoare de preşedintele Filialei Mureş a Ligii Scriitorilor Români, poetul Mircea Dorin Istrate, care s-a lăsat impresionat de: „versul unduios, ca mersul de cadână, de ritmul şi rima bine definite", specifice discursului liric al poetului Dorian Marcoci.

În cele din urmă, privirea publicului s-a îndreptat, în chip firesc, spre autorul poemelor din cartea „Adunând în palme norii". Scurta comunicare a poetului Dorian Marcoci a fost, de fapt, un exerciţiu mărturisitor de mare sensibilitate, prin intermediul căruia a încercat să explice participanţilor cum a reuşit şi ce l-a determinat să transforme natura înconjurătoare, meleagurile pe care le-a străbătut şi chipul unor persoane dragi în poezie, într-o simfonie lirică unică, emoţionantă şi durabilă.

După ce i-a încântat pe cei prezenţi cu câteva din poeziile cuprinse în volumul lansat, poetul Dorian Marcoci a oferit fiecărui participant câte un exemplar din volumul tipărit în acest an la Editura Napoca Nova din Cluj şi i-a invitat pe cei prezenţi să rămână la o sesiune de autografe.

În finalul articolului, nu îmi rămâne decât să le mulţumesc invitaţilor speciali, domnii Lazăr Lădariu şi Mircea Dorin Istrate, pentru participare. Îl felicit pe dl Dorian Marcoci pentru volumul proaspăt apărut, pentru diploma de suflet pe care a primit-o, cu acest prilej, de la preşedintele Filialei Mureş a Ligii Scriitorilor Români. De asemenea, îi doresc să urce tot mai sus pe drumul creaţiei literare şi sper că de acum încolo va lăsa deschisă poarta inspiraţiei zămislind, când timpul îi va permite, şi alte opere similare.

Lasă un comentariu