Drumuri și căi ferate mai sigure și mai prietenoase cu mediul

Distribuie pe:

La sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei conferințe de presă, a fost prezentat proiectul Transgreen - Planificarea integrată a infrastructurii de transport și a infrastructurii verzi în regiunea Dunăre-Carpați în beneficiul oamenilor și al naturii. Au fost prezenți Domokos Csaba - asistent proiect, Tibor Sos - manager proiect pe activitățile Milvus, Kellemen Marton Attila - expert sociolog și Iulia Vizi, purtător de cuvânt Asociația Grupul Milvus.

,,Dezvoltarea rețelei de autostrăzi și căi ferate ce conectează între ele puncte cheie ale României și, mai departe, țara noastră cu restul Europei este un proces în plină desfășurare. Planurile de dezvoltare a acestor tipuri de „infrastructură mare" prevăd traversarea Munților Carpați și, implicit, fragmentarea și perturbarea unor ecosisteme valoroase incluse în arii naturale protejate, inclusiv siturile de interes european Natura 2000", susținea Iulia Vizi, purtător de cuvânt Asociația Grupul Milvus.

Conform inițiatorilor, proiectul Transgreen are drept obiectiv realizarea unor pachete de măsuri concrete ce țin de planificarea, construcția, managementul și monitorizarea infrastructurii mari, se vor concentra pe patru proiecte-pilot: autostrada Târgu-Mureș-Iași (România), calea ferată Curtici (Radna)-Deva (Romania), autostrada Miskolc (Ungaria) - Kosice (Slovacia) - Uzhgorod (Ucraina), autostrada Beskydy (Cehia-Slovacia). Totodată, vizează și crearea unor standarde de abordare integrată a planificării proiectelor de infrastructură și promovarea acestora spre integrare în politicile publice din regiune.

Detalii în numerele viitoare ale cotidianului nostru!

Lasă un comentariu