Zilele Colegiului Agricol „Traian Săvulescu"

Distribuie pe:

Începând de luni, 29 mai, și până miercuri, 31 mai, se vor desfășura Zilele Colegiului Agricol „Traian Săvulescu" din Târgu-Mureș.

Deschiderea festivă a evenimentului este programată luni, 29 mai, începând cu ora 13. După discursul conducerii, va urma prezentarea colegiului, înmânarea unor diplome aniversare, mesaje ale invitaților și un program artistic.

,,Sărbătorirea celor 75 de ani ai Colegiului reprezintă un prilej de mândrie, dar și de responsabilitate a cadrelor didactice, elevilor, absolvenților și a tuturor celor care au avut sau au o legătură cu această instituție de prestigiu", spunea profesor consilier școlar Emil Bloj. Domnia sa adăuga: ,,Numele Colegiului este legat de fondatorul Școlii românești de Fitopatologie, cel care, între anii 1948-1959, a fost președintele Academiei Române". Omagiind figura ilustrului botanist, elevii și profesorii unității de învățământ târgumureșene vor fi antrenați într-o serie de acțiuni educative. Printre acestea se numără: atelierele creative, ce vor viza diferite arii de interes: Biologie, Informatică, Contabilitate, Limbi moderne, Consiliere și orientare, vizită la Palatul Culturii (două trasee de parcurs, cu sarcini de îndeplinit), primirea elevilor de la Școala Gimnazială ,,Tudor Vladimirescu" din Târgu-Mureș (Centrul de Documentare și Informare). Nu vor lipsi nici acțiunile de voluntariat: „Târgu-Mureș te iubesc, pentru asta te îngrijesc". De asemenea, manifestarea include și festivitatea de premiere a elevilor care au obținut rezultate deosebite la competițiile școlare și a cadrelor didactice coordonatoare, precum și alte acțiuni de popularizare a instituției.

Lasă un comentariu