Omagiu eroilor neamului

Distribuie pe:

La Daneș, omagierea Zilei Eroilor Neamului Românesc, ce a coincis cu sărbătoarea creștinească „Înălțarea Domnului" , a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României, după care a fost depusă, din partea Primăriei comunei, o coroană de flori, de către primarul Nicolae Mosora și viceprimarul Ioan Dorin - Burnete. Coloana, alcătuită din locuitorii comunei, alături de elevii Școlii Gimnaziale „Cornel Regman", s-a îndreptat spre obeliscul ridicat în memoria eroilor localnici căzuți pe front, ridicat în parcul din intersecția drumului înspre Criș, unde o grupă de ostași din Batalionul 72 Apărare CBRN „Negru Vodă" Sighișoara i-au dat primarului onorul militar. După depunerea de coroane, au rostit cuvântări despre însemnătatea acestei zile, prof. Marius Iosif și părintele Marius Moldovan, din Criș, sat aparținător de comuna Daneș.

Pe scenă au urcat elevii claselor a III-a și a IV-a ai profesorului Ioan Medeșan, urmați de micii dansatori de la grădiniță și clasele de ciclu primar - coordonator Ironim Pascu, ansamblu aflat la nici două luni de la înființare. Din cauza ploii, dansatorii Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul", condus de Zoltan Bambo Dumitraș, nu au putut evolua, dar au suplinit acest neprevăzut disconfort interpretele de muzică populară: Leontina Pop, Dorina Oprea, Maria Santean Faghiura, alături de lo-calnicii: Daniela Vlad, Nicu Pintea, și seleușeanul Costel Cantea.

Corolarul întregii sărbători i-a revenit părintelui Cristian Pomohaci, cu ale lui cântece doinitoare, atât de îndrăgite de public!

Lasă un comentariu