Proiectul Legii salarizării bugetarilor a fost adoptat de Camera Deputaților!

Distribuie pe:

Cu 188 de voturi pentru, 28 împotrivă și 47 de abțineri, Camera Deputaților, for decizional, a adoptat, ieri, 7 iunie, proiectul Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a precizat că ultima variantă a legii, agreată cu Ministerul de Finanțe, prevede ca, de la 1 ianuarie 2018, toți bugetarii să beneficieze de o creștere a salariului brut cu 25%, iar de la 1 martie, profesorii și medicii vor primi în plus diferența de bani promisă. În varianta inițială a legii, primele majorări salariale erau programate pentru 1 iulie 2017.

Astfel, profesorii vor primi 25% la 1 ianuarie 2018, iar restul până la 50% - de la 1 martie, pe când medicii și asistentele vor beneficia de o creștere de 100% de la 1 martie 2018.

Tot ministrul Lia Olguța Vasilescu a mai declarat că Legea salarizării nu prevede doar majorări, ci și reduceri, ea precizând că vor scădea salariile mari, cu o valoare cuprinsă între 12.000 și 20.000 de lei.

Conform raportului din Camera Deputaților, Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se bazează pe principiul scăderii raportului între salariul de bază minim și cel maxim la 1 la 12, față de 1 la 15, cât este în prezent.

Pe de altă parte, prin proiectul votat de deputați se amână și acordarea indemnizațiilor de vacanță în cuantumul unui salariu minim brut pe țară de la 1 iulie a.c., la 1 decembrie 2018.

 

Lasă un comentariu