O nouă revedere emoționantă (după 27 de ani)

Distribuie pe:

Mă numesc Boancă Aurel, cu domiciliul în Târgu-Mureș, am 83 de ani.

Activitatea mea a început la 1 august 1955 - fiind angajat al Fabricii de Conserve, Târgu-Mureș, în urma repartiției primite de la Ministerul Industriei Alimentare.

Am absolvit Școala Medie Tehnică, Industrie Alimentară Cluj.

În cadrul Fabricii de Conserve am fost angajat ca tehnician principal (tehnolog) - ocupând diferite funcții: maistru, șef de secție și cercetător pentru modernizarea proceselor de producție și realizarea de produse noi, asistență tehnică și altele.

Singura întreprindere la care am lucrat a fost Fabrica de Conserve - 1955 - 1990, 35 de ani - când am ieșit la pensie.

La dorința unor foști colegi, subsemnatul Boancă Aurel, Gyeresi Eva și Pop Luci ne-am ocupat de organizarea întâlnirii, la restaurantul „Perla" din Târgu-Mureș, la care au participat 130 de persoane.

Pentru informarea opiniei publice vă prezint câteva date referitor la activitatea fostei Fabrici de Conserve, din Târgu-Mureș. Această unitates-a înființat în anul 1941, cu scopul prelucrării unor materii prime agricole și diferite produse de uz casnic. În anul 1953 unitatea a devenit întreprindere de stat - sub denumirea de Fabrica de Conserve Mureșeni, Târgu-Mureș.

Perioada 1965 -1989 este cea mai importantă. Fabrica s-a dezvoltat datorită unor investiții importante. În anul 1989 producția fizică a crescutde 41 de ori față de 1953, dincare 37% era destinată exportului. În decursul anilor la Fabrica de Conserve s-a format un colectiv de lucru foarte bun. Mulți salariați având o vechime importantă, 30-40 de ani.

În prezent, fosta fabrică a ajuns o ruină - unele clădiri s-au degradat,altele au fost demolate. Acest lucru se datorează schimbărilor intervenite după 1989. Cu toate acestea multe persoane care au lucrat la fabrică doresc să ne reîntâlnim în fiecare an - fapt pentru care am organizat și această întâlnire.

După un scurt popas în fața restaurantului „Perla", unde s-au efectuat mai multe poze de grup, cei prezenți și-au ocupat locurile în sala frumos amenajată.

Organizatorii au urat bun venit celor prezenți. S-a păstrat și un moment de reculegere pentru cei plecați dintre noi.

Distracția și buna dispoziție întreținută de o muzică bună și momente deosebite a durat până în jurul orei 22.

Majoritatea celor prezenți solicită organizarea unor asemenea întâlniri în fiecare an.

În speranța unei noi întâlniri le dorim tuturor succes în toate.

 

Lasă un comentariu