„Un bărbat și mai multe femei"

Distribuie pe:

Vineri, 30 iunie, a.c., începând cu ora 19 la Sala Mare a Palatului Culturii din municipiul Târgu-Mureș, va avea loc spectacolul de teatru ,,Un bărbat și mai multe femei"de Leonid Zorin, cu Claudiu Bleonț și Magda Catone.

Piesa abordează, într-o manieră comică, eternul conflict dintre bărbat și femeie, bazat pe lupta pentru supremație în relațiile de cuplu. Care sunt șansele unui bărbat timid în fața uneia sau mai multor femei, care, prin diverse forme de abordare, reușesc să-și atingă scopul?

Este un spectacol care aduce zâmbetul pe buze și ne face să ne întrebăm: Până la urmă, cine conduce? Bărbatul sau femeia?

Sinopsis-Acțiunea piesei de teatru ,,Un bărbat și mai multe femei" îl plasează pe Gavrunski, personaj interpretat de Claudiu Bleonț, ca victimă timidă a sistemului birocratic, atunci când i se cere o adeverință pentru permisul de conducere de amator, o clauză absurdă și aproape imposibilă. Pe parcursul piesei Gavrunski trece de la anxietate la extaz, de la ură la iubire, de la teamă la pasiune, toate aceste trăiri fiind trezite de o singură femeie ce întruchipează nici mai mult nici mai puțin de opt tipologii.

Magda Catone interpretează, pe rând, femeia resemnată (soția), femeia isterică și acuzatoare (medicul psihiatru), femeia ipohondră (angajata de la resurse umane), femeia-bărbat (călătoarea din tren), femeia-poet (colega de sanatoriu) și încă alte trei tipologii clasice.

Spectacolul antrenează publicul într-un amalgam de stări contrarii și ridică întrebarea celebrului Cărtărescu ,,De ce iubim femeile".

Lasă un comentariu