De astăzi, PROBELE EXAMENULUI AUTO VOR FI ÎNREGISTRATE VIDEO!

Distribuie pe:

Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial nr. 490, din 30 iunie anul trecut, cu intrare în vigoare după un an calendaristic (respectiv, în 30 iunie 2017), prevede că proba teoretică și proba practică a examenului pentru obținerea permisului auto vor fi înregistrate video!

Astfel, actul normativ prevede că, începând de astăzi, proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului auto va fi înregistrată video, iar proba practică va fi înregistrată audio-video.

„Această schimbare era necesară în condițiile în care se dorește asigurarea și verificarea legalității examenului auto.

Pentru asigurarea și verificarea legalității examenului de obținere a permisului de conducere, modul de desfășurare a probei teoretice se înregistrează video, iar în cazul probei practice, atât video, cât și audio, cu sisteme tehnice de monitorizare", dispune, de astăzi înainte, Codul Rutier.

Totuși, vor exista și unele excepții, adică proba practică a examenului auto nu va fi înregistrată nici video, nici audio în cazul categoriilor AM, A1, A2 și A.

„Categoria AM cuprinde mopedele, iar categoria A - motocicletele cu sau fără ataș și triciclurile cu motor cu puterea de peste 15 kW. Categoria A1 include motocicletele cu cilindree maximă de 125 cmc, cu puterea maximă de 11 kW și cu un raport putere/greutate de cel mult 0,1 kW/kg, dar și triciclurile cu motor cu puterea maximă de 15 kW, iar categoria A2 - motocicletele cu puterea maximă de 35 kW, cu un raport putere/greutate care nu depășește 0,2 kW/kg și care nu sunt derivate dintr-un vehicul având mai mult de dublul puterii sale", mai precizează OUG citată.

Camerele de monitorizare a desfășurării probelor examenului auto vor fi asigurate de fiecare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor care organizează examenul. 

Lasă un comentariu