Semnalăm… Semnalăm… A început secerișul și în județul Mureș

Distribuie pe:

Condițiile meteorologice din săptămâna trecută au permis recoltatul orzului și în județul Mureș. Până sâmbătă, 1 iulie, s-a recoltat producția de pe suprafața de 755 ha, din cele 2.517 ha semănate cu orz de toamnă la noi în județ. Producția medie obținută până la această dată este de 4.010 kg/ha.

În funcție de starea vremii, săptămâna aceasta se va intra și la secerișul lanurilor de grâu pe cele 27.292 ha, concomitent cu finalizarea lucrărilor de recoltat la orz. Din evaluările efectuate de specialiștii DADR Mureș rezultă o producție estimativă de 3.983 kg/ha grâu consum, mai mică decât cea din anul trecut.

Ing. Silvia Jude - șef serviciu la DDAR Mureș, ne-a relatat că la nivel de județ există spații de depozitare suficiente pentru întreaga recoltă de cereale din acest an. Spațiile respective sunt autorizate și îndeplinesc condițiile de depozitare prevăzute în Ordinul Ministerului Agriculturii nr.12/2006, în sensul că sunt igienizate, deratizate, cu plase de protecție împotriva păsărilor și rozătoarelor.

Semnalăm și un aspect încurajator pentru fermierii mureșeni, faptul că, deocamdată, anemic, se constată o revenire la culturile cu plante tehnice. În județ s-au înființat anul acesta 2.900 ha cu sfeclă de zahăr; 7.700 ha cu floarea soarelui; 5.150 ha cu soia; 4.400 ha cu rapiță;114 ha cu tutun; 12 ha cu cânepă pentru sămânță.

 

Lasă un comentariu