„GAUDEAMUS IGITUR"

Distribuie pe:

Pe acest imn al studenților s-a desfășurat vineri, 30 iunie 2017, festivitatea de absolvire a promoției 2017 a facultăților de la Universitatea „Petru Maior" din Târgu-Mureș.

După difuzarea Imnului Național, cuvântul de deschidere a fost rostit de profesor universitar doctor Tatiana Dănescu, prorector, care a prezentat prezidiul, din care au făcut parte prefectul județului Mureș, doctor Lucian Goga, Alexandru Câmpeanu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, rectorul, decanii și ceilalți din conducerea universității târgumureșene. Din cuvântul profesorului universitar doctor Călin Enăchescu, rector, am reținut: „Dragi absolvenți, stimați colegi, astăzi, 30 iunie 2017, participăm cu toții la un moment de sărbătoare. Promoția anului 2017 a Universității „Petru Maior" din Târgu-Mureș încheie un ciclu important pentru finalizarea studiilor universitare." Au mai luat cuvântul profesorul universitar doctor Cornel Sigmireanu, prefectul județului Mureș, doctor Lucian Goga, Alexandru Câmpeanu, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș.

În continuare a vorbit Cristina Ioana I. Husar, șefă de promoție, Iulian Vlad P. Chiciu, vicepreședintele Ligii Studenților din Universitate, iar apoi decanii facultăților, în persoana conferențiar universitar doctor Mircea Dulău, conferențiar universitar doctor Giordano Altarozzi și conferențiar universitar doctor Daniela Ștefănescu.

Un moment important în viața studenților a fost predarea cheii, de către absolvenți, viitorilor absolvenți. Au transmis cheia Iulian Vlad P. Chiciu, Alina - Larisa V. Postolică, Marcela-Andreea M. Crișan și au preluat Mădălina Bianca C.A. Beldean, Rareș Mihai R.M. Bircea și Mihaela-Andreea V. Postolică.

Absolventul Cristian-Bogdan I. Pascu a dat citire angajamentului studenților, după care fiecare absolvent a repetat cele spuse de colegul lor.

În final, rectorul Universității „Petru Maior", profesorul universitar doctor Călin Enăchescu a dat citire ordinului prin care au fost declarați absolvenți cei aproape 1.000 de studenți, care la un semnal au aruncat toca în sus ca un gest al libertății.

La fel ca la începutul festivităților de absolvire a promoției 2017 a Universității „Petru Maior" a fost intonat imnul Gaudeamus.

 

Lasă un comentariu