MEREU SPRE A ȚĂRII ÎNĂLȚARE

Distribuie pe:

Joi, 29 iunie 2017, ora 10.00 fix. Așa cum le stă bine unor militari care își respectă încă statutul lor social, s-a intonat Imnul României, după care președintele A.C.M.R.R. ,,Al. Ioan Cuza" din Garnizoana Mureș, domnul gl. mr. GHEORGHE POPA, a deschis CONFERINȚA DE DARE DE SEAMĂ ȘI ALEGERI a asociației. Menționăm că un astfel de eveniment se produce odată la 4 ani și că asociația este, numeric vorbind, cea mai mare dintre toate asociațiile de acest fel din structura sistemului de apărare militară a județului Mureș. Printre invitați s-au aflat domnul gl. mr. CONSTANTIN COJOCARU, din partea A.C.M.R.R. București, FLORIN SAVU , reprezentant al Prefectului, LAZĂR LĂDARIU, redactor șef al cotidianului ,,Cuvântul liber".

Raportul Comitetului de Conducere al filialei ACMRR Mureș, pe ultimi 4 ani, a fost prezentat de domnul gl. mr. GHEORGHE POPA. În el, domnia sa a evidențiat foarte multe dintre împlinirile, realizările, bucuriile trăite de militarii pensionari în cadrul asociației, dar, așa cum e firesc la o asemenea masă de oameni, și neîmplinirile, nerealizările, neputințele (nu din cauza lor), problemele recente legate mai ales de neclaritățile legislative în ceea ce privește pensia militarilor, probleme sociale, de sănătate etc. Multora li s-a găsit soluționare, rezolvare, altele au fost amânate pentru că nu depind numai de asociație. Oricum domnul gen. Gheorghe Popa, împreună cu Comitetul de Conducere al asociației, au făcut tot ce era posibil pentru rezolvarea, măcar în parte, a multora dintre acestea.

Discuțiile au fost animate, corecte, tăioase, argumentate, ca între militari, cu întrebări și răspunsuri, tocmai pentru a se rezolva situațiile ivite, remarcându-se problemele ridicate de domnii col. AUREL BOCHIȘ și CORNEL FRĂTEANU . Apoi, domnul FLORIN SAVU a transmis, în numele prefectului județului Mureș, urări de sănătate membrilor asociației, respectul domniei sale pentru aceștia și a subliniat deschiderea pe care o are pentru toate problemele ce pot fi rezolvate de Instituția Prefectului în legătură cu asociația.

Domnul LAZĂR LĂDARIU a adresat un emoționant cuvânt de mulțumire pentru Armata Română și slujitorii ei, „știuți și neștiuți eroi care au înstelat pământul țării și al lumii, pe umerii și în mâinile cărora a stat, de atâtea ori, soarta acestei jertfelnice țări", tuturor militarilor pensionari din Garnizoana Târgu-Mureș, A.C.M.R.R. Mureș și conducerii sale, subliniind faptul că ziarul pe care îl conduce a fost mereu alături de armată, iar în paginile sale și-au găsit loc, întotdeauna, relatări despre unele evenimentele ce țin de acestă instituție.

Domnia sa a reiterat ideea de a face tot ceea ce este omenește posibil pentru a se putea ridica un MAUSOLEU în onoarea eroilor de la Oarba de Mureș, cât mai curând posibil, pentru că de prea mult timp nepăsarea autorităților roade la temelia monumentului de aici, dorit, în memoria enormei jertfe umane, dată vamă de oștirea română, pentru libertate, demnitate și onoare, într-un moment de răscruce al istoriei noastre.

După ce vechiul Comitet de Conducere și-a încetat activitatea, domnul gl. mr. CONSTANTIN COJOCARU a condus lucrările de alegere a noii structuri de conducere a A.C.M.R.R. ,,Al. Ioan Cuza" din Târgu-Mureș. În fruntea noului Comitet de Conducere a fost propus și votat, în unanimitate, din nou, (pentru a patra legislatură), domul gl. mr. GHEORGHE POPA, semn de înalt respect și considerație pentru modul în care domnia sa conduce și se zbate pentru rezolvarea problemelor subordonaților săi pensionari, de atâta amar de vreme.

Aș încheia relatarea mea cu un vers din propria-mi creație: ,,Voi ostași ai țării mele, însemnați cu stele-n frunte,/Voi îmi sunteți vii exemple de onoare și virtute/Când în focul unor lupte viața voastră dat-ați vamă/Pentr-a noastră veșnicire, pentr-a țării încă fală,//Voi cu dragostea de țară fost-ați stâlpi de lumânare,/Care ardeți să-nsfințească tâmpla marilor altare,/Preaștiind că libertatea, dacă vrei s-o încinstești,/Viața ta o dai ca vamă, către lumile cerești".

Lasă un comentariu