S-a modificat Legea privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor

Distribuie pe:

Proiectul Legii privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor, aprobat recent de Guvern și aflat în Parlament, va înlocui Legea nr. 230/2007. Documentul aduce două aspecte noi: o dată cu intrarea în vigoare a actului normativ, atribuțiile de administrator persoană fizică vor putea fi îndeplinite doar de cei care au absolvit un curs de specialitate în domeniu. Astfel, persoanele fizice vor fi atestate de primar numai dacă au diploma de calificare în meseria de administrator, respectiv de absolvire a cursului.

Al doilea aspect vizează funcția de cenzor, care va putea reveni doar celor cu studii superioare economice, tehnice sau juridice ori de persoanele care au studii medii la data intrării în vigoare a legii și îndeplinesc atribuțile de cenzor la data apariției legii, cu condiția absolvirii în termen de 120 de zile a unui curs specific de formare profesională specific asociațiilor de proprietari.

,,Pentru a veni în sprijinul celor vizați de modificările Legii nr. 230/2007, Liga Asociațiilor de Proprietari Mureș, cu sprijinul/colaborarea Primăriei Târgu-Mureș și sub egida Ligii HABITAT, București, organizează curs administrator Asociație de proprietari. Acesta se adresează atât persoanelor care îndeplinesc în prezent atribuții de administrator și nu au atestat, nu au diplomă de calificare profesională, cât și cenzorilor în funcție, care nu au studii superioare și nici curs de calificare în domeniu.

De-a lungul timpului, și Primăria Târgu-Mureș a subliniat necesitatea formării în timp a unui corp de administratori de asociații de proprietari calificați. Diversele disfuncționalități întâlnite în timp ar putea fi eliminate astfel printr-o pregătire profesională mai bună, respectiv prestarea serviciilor față de membrii asociațiilor de proprietari să fie de calitate mai bună", aflăm de la ing. Dumitru RUS, președintele Ligii Asociațiilor de Proprietari Târgu-Mureș. În ceea ce privește costurile, deși nu a fost făcut un buget, domnia sa ne spunea că prețul cursului va fi de 350-400 de lei/persoană, iar durata cursului va fi de 40-50 de ore. Organizarea programului va fi flexibilă, în funcție de solicitările cursanților. Înscrierile se pot face la Liga Asociațiilor de Proprietari Mureș, telefon 0728 852437 sau la adresa de e-mail ligaapmures@hotmail.com. În momentul în care se vor înregistra 25 de cereri urmează să fie organizată prima serie, apoi, în funcție de solicitări.

Lasă un comentariu