„FII TREAZ LA VOLAN!" CAMPANIE DE PREVENȚIE RUTIERĂ

Distribuie pe:

În perioada 15 iulie - 15 septembrie 2017, se desfășoară cea de-a doua ediție a campaniei naționale de siguranță și prevenție rutieră „Fii treaz la volan!", organizată de Asociația pentru Promovarea Asigurărilor, cu sprijinul Poliției Române, Autorității de Supraveghere Financiară și Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România.

Campania se axează pe mesaje-cheie menite să crească nivelul de conștientizare a riscurilor la care se expune oricine se urcă la volan obosit, mai ales pe distanțe mari, în drum spre mare sau spre munte, sau care se lasă distras de smartphone-uri în timp ce conduce. Un alt tip de mesaj vizează conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau a anumitor tipuri de medicamente.

În acest an, concomitent cu atragerea atenției șoferilor asupra importanței protejării categoriilor vulnerabile din trafic, și pietonii, bicicliștii și motocicliștii vor primi sfaturi privind siguranța rutieră și riscurile la care sunt expuși, dar și recomandări pentru a rămâne în siguranță în trafic.

În cele două luni, vor fi distribuite broșuri informative gratuite conținând sfaturi de care orice participant la trafic ar trebui să țină cont atunci când pleacă la drum. Broșura „Fii treaz la volan!" va fi distribuită în trafic, dar și în principalele centre comerciale.

De asemenea, pe treazlavolan.ro și Facebook.com/treazlavolan vor fi publicate, pe întreaga durată a campaniei, sfaturi utile, infografice și se vor desfășura diverse concursuri.

Potrivit statisticilor mondiale, în fiecare an, peste 1,2 milioane de oameni mor în accidente de circulație. La nivelul Uniunii Europene, anul trecut, au decedat în accidente rutiere 25.500 de persoane, iar în România, în anul 2015, au avut loc 9.380 de accidente grave, soldate cu 14.653 de victime (1.893 de morți, 9.056 de răniți grav și 3.704 de răniți ușor).

Lasă un comentariu