Mâine, la Târgu-Mureș, Examen de admitere la UMF!

Distribuie pe:

Mâine, 26 iulie, va avea loc examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș (UMF), examen la care s-au înscris 1.591 de candidați. Potrivit conducerii Universității, și în acest an, cea mai mare concurență se înregistrează la Facultatea de Medicină, linia română, cu 4,23 candidați pe un loc, raportat la 135 de locuri bugetate. La Medicină Dentară, linia română, sunt 4,25 candidați pe un loc, raportat la 35 de locuri bugetate, iar la linia maghiară concurează 2, 62 candidați pe un loc, raportat la același număr de locuri bugetate.

În ceea ce privește programele mici de studii, și aici concurența este destul de serioasă: 5,13 candidați / loc / 15 locuri bugetate la Asistență Medicală Generală, linia română, 5,13 candidați / loc / 20 de locuri bugetate la Balneofiziokinetoterapie și Recuperare Medicală, linia română, 3,35 candidați / loc / 20 de locuri bugetate, la Tehnică Dentară, linia română.

În ce privește concurența, situația este asemănătoare celei de anul trecut, când, la sesiunea din vară, la UMF s-au înscris 1.607 candidați - 4,51 /loc la programul Medicină, limba română -, fapt ce a reprezentat, potrivit conducerii Universității, cea mai mare concurență din țară înregistrată la universitățile de medicină și farmacie tradiționale. Anul trecut, la cele 135 de locuri bugetate, la Facultatea de Medicină (limba română) media cea mai mare a fost de 9,80, iar cea mai mică de 8,28; la Facultatea de Farmacie, unde au fost 40 de locuri bugetate, media maximă a fost de 9,89, locul 40 fiind „adjudecat" cu media 8,05. 

Lasă un comentariu