ADUNARE CETĂȚENEASCĂ

Distribuie pe:

Înainte cu câteva zile, cetățenii comunei Cristești, județul Mureș, au fost înștiințați că luni, 24 iulie 2017, se va ține o mare adunare cetățenească pentru a dezbate oportunitatea unei șosele pe 4 benzi, tip autostradă, care va lega Târgu-Mureșul de Aeroportul Vidrasău.

Așadar, luni, 24 iulie 2017, în sala de ședințe a Bisericii reformate din această așezare, cetățenii comunei Cristești au luat parte la această adunare cetățenească. La adunare au fost prezenți primarul comunei, Kovács Edit, însoțită de viceprimarul Anghel Chiorean, pentru a asculta păsul locuitorilor referitor la autostrada care va trece prin comuna lor și va fi nevoie de despăgubirea unor case și chiar terenuri.

După un scurt cuvânt rostit de primărița Kovács Edit, a luat cuvântul ing. Teodor Spermezan, în calitate de proiectant. Acesta le-a expus celor prezenți avantajele și dezavantajele construirii unei „autostrăzi" care va trebui să treacă prin comuna Cristești. Cu toate că vorbitorul a făcut câteva propuneri la varianta reamenajării circulației în această comună, cei prezenți, în loc să asculte și să vină cu propuneri, au vociferat, nu ca la o ședință cetățenească, ci mai degrabă ca la un bâlci. Pentru a potoli puțin spiritele, au luat cuvântul Ioan Burlescu, proiectant șef, care a încercat să explice locuitorilor din Cristești că această șosea va avea ca rol și fluidizarea circulației, care se va realiza prin separatoare, așa cum se face de obicei.

În cadrul adunării populare de la Cristești au luat cuvântul Dávid László, Egyed Ica, Adela Rusu și alții care au vorbit despre subiectul aflat în dezbatere. Au mai vorbit și alți participanți, dar n-am putut înțelege nimic, deoarece sala se transformase

într-un bâlci, fiecare dorind să fie auzit. Văzând că nu se găsesc soluții, cei prezenți s-au ridicat și au părăsit sala.

 

Lasă un comentariu