Din 27 iulie 2017, NU SE MAI FAC ANGAJĂRI ÎN ADMINISTRAȚIA CENTRALĂ!

Distribuie pe:

Ordonanța Guvernului nr. 3/2017 privind unele măsuri pentru administrația publică centrală, publicată în Monitorul Oficial nr. 592, din 24 iulie a.c., va intra în vigoare mâine, 27 iulie 2017, dată de la care ocuparea prin concurs a posturilor din administrația centrală va fi suspendată până la sfârșitul acestui an (31 decembrie 2017), perioadă în care se va realiza o analiză a modului în care se lucrează și a eficienței la nivelul administrației centrale.

Suspendarea angajărilor vizează posturile din Guvern, ministere, celelalte organe de specialitate ale adminsitrației publice centrale, instituții din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea acestora, indiferent de sistemul de finanțare și de subordonare, inclusiv activități finanțate integral din venituri proprii.

Totuși, anumite concursuri de ocupare a posturilor se vor desfășura așa cum s-a stabilit, iar ocuparea posturilor din spitale și școli nu va fi afectată de acest act normativ.

„Prin excepție, se continuă procedurile de ocupare a posturilor pentru care anunțurile de concurs au fost publicate în Monitorul Oficial al României, până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe.

De asemenea, se vor mai putea aproba prin memorandum guvernamental și alte concursuri. Ocuparea posturilor din spitale și alte unități sanitare de stat, dar și din învățământul public nu va fi blocată de acest act normativ", se precizează în OG nr. 3/2017.

Lasă un comentariu