A debutat programul de promovare la export a produselor și serviciilor proprii!

Distribuie pe:

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a lansat, începând cu 25 iulie 2017, o nouă schemă de finanțare destinată antreprenorilor interesați de accesul pe unele piețe externe, în vederea promovării propriilor produse și servicii.

Bugetul disponibil în cursul acestui an este de cinci milioane de lei și va permite finanțarea unui număr de cel puțin o sută de întreprinderi mici și mijlocii.

Ajutorul financiar nerambursabil, de cel mult 90%, dar fără a depăși 50.000 de lei, va acoperi participarea la târguri și expoziții internaționale și poate fi solicitat de către societățile comerciale și societățile cooperative din categoria microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii.

Antreprenorii români pot solicita ajutorul în scopul promovării produselor și serviciilor întreprinderilor mici și mijlocii pe noi piețe externe, pentru stimularea comunicării și a parteneriatului în afaceri și pentru pregătirea în domeniul tehnicilor de promovare a produselor și serviciilor pe noi piețe.

Ajutorul nerambursabil poate fi încasat de către întreprinderile din toate sectoarele economice, cu excepția celor care își desfășoară activitatea în pescuit și acvacultură, producția, procesarea sau comercializarea de produse agricole și achiziția de vehicule de transport rutier de mărfuri.

Sunt acceptate pentru finanțare doar societățile fără datorii la stat, în stare de funcțiune, care îndeplinesc cumulativ, la data solicitării, următoarele criterii de eligibilitate: sunt înregistrate ca societăți comerciale sau societăți cooperative și își desfășoară activitatea pe teritoriul României, se încadrează în categoria întreprinderilor mici și mijlocii, nu înregistrează datorii restante la bugetul de stat, respectiv la bugetele locale, atât pentru sediul social, cât și pentru toate punctele de lucru, nu se află în procedura de executare silită, dizolvare, reorganizare judiciară, lichidare, insolvență colectivă, faliment sau suspendare temporară a activității, produsele sunt fabricate în România și au ca obiect de activitate producția de bunuri sau prestări de servicii (indiferent dacă activitatea este principală sau secundară).

Data limită de depunere a cererilor de finanțare pentru înscrierea în acest program este 1 octombrie 2017, acestea fiind evaluate în termen de 30 de zile lucrătoare de la data înregistrării lor.

Valoarea totală a ajutoarelor acordate în cadrul acestui program este de până la 71 de milioane de lei, defalcată astfel: anul 2017 - cinci milioane lei, anul 2018 - 20 milioane lei, anul 2019- 22 milioane lei, și 2020 - maximum 24 milioane lei.

Lasă un comentariu